A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

5 boros program az augusztus 20-i hétvégére

További szereplők: ország tortája, dunai sétahajókázás, Szepsi Laczkó Máté

2018-08-15 | Vinoport


5 boros program az augusztus 20-i hétvégére

Mindegyik annyira jó, hogy mi legszívesebben ötfelé szakadnánk.


Aszú Ünnep

08.17-18. Erdőbénye 

 

A legenda szerint Szepsi Laczkó Máté, az első tokaji aszú bor készítője Erdőbényén élt a 17. század első felében. A település az Aszú Ünnep gasztrokulturális rendezvénnyel idén először állít neki emléket. A program pénteken 14 órakor, a tokaji borok múltjáról és jelenéről tartott előadássorozattal indul. A két nap során még kiállítás borral festett képekből, kádármesterek bemutatója, kirakodóvásár, zene, tánc és természetesen sok-sok bor. E tekintetben a fénypont a szombat 16 órakor az Illés Pincészetnél megtartott mesterkurzus lesz, ahol a település borászainak aszúi mutatkoznak be.

 

 

Boglári Szüreti Fesztivál

08.17-20. Balatonboglár

 

Immár 42. alkalommal kerül megrendezésre a legnagyobb dél-balatoni borfesztivál, amelyik idén számos újdonsággal szolgál. A zenei élményről két színpad koncertjei gondoskodni (fellép többek között: Edda, Majka & Curtis, Old Boys, Lord, Pápai Joci, Hiperkarma). Lesz továbbá retro balatoni filmvetítés, szüreti felvonulás, tüzijáték, lézershow, és persze teljes létszámban felvonulnak a helyi borászok. A vetélkedni vágyók vizibicikli-, főző- és horgászversenyek közül válogathatnak.

 

 

IV. Szent István Napi Borünnep Nagymaros

08.18-19. Nagymaros

 

Borutca a Duna-parton panorámával a Dunakanyarra, 12 borvidék, neves fellépők koncertjei. Mit kívánhat még az ember? Például egy hajókirándulást borkóstolóval egybekötve. A nagymarosi Szent István Napi Borünnepen szombaton 17 órától erre is lesz mód: aki a felsoroltakon kívül különleges élményre vágyik, az a borünnep idei díszvendége, a Mátrai Borvidék két jeles borászának, a 2017-ben az Év Bortermelőjének választott Szőke Mátyásnak és a Dominium pincészetnek a borait kóstolhatja a vizen ringatózva. A partra visszatérve pedig változatos zenei programok és ínyencségek között lehet válogatni. Szabadtéri fesztiválról lévén szó nem csak a gazdikat, de a kutyáikat is szeretettel várják.

 

 

Magyar Ízek Utcája

08.18-20. Lánchíd utca, Budapest

 

A budapesti Szent István-napi programcunami évek óta egyik legkedveltebb programja a Magyar Ízek Utcája gasztrokulturális kiállítás és vásár a Várkert Bazár előtt. A rengeteg finomság mellett ebben a forgatagban nyílik először lehetőség megkóstolni a Szent István-napi kenyeret illetve a 2018-as ország tortáját és cukormentes tortáját.

 

 

Tűzijáték Hajóról – Vacsoraest a Dunán

08.20. Szent István Park, Ludwig hajó

 

Ennél közelebb ember aligha kerülhet a tűzijátékhoz. Sétahajókázás 18:30-tól az esti főváros kulisszái között, tüzijáték megtekintése az álló hajóról, mindeközben büféasztalos vacsora és korlátlan fogyasztás üditőből, kávéból, teából, pezsgőből, sörből és a Szent István Pincészet boraiból. (Száraz)földetérés 22:30-kor, tele életre szóló élményekkel.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!