Ez a kisfilm méltó, hogy Tokaj hírét vigye
Pillantson bele!
2016-11-19 | VinoportNyitókép: Furmint Photo / Dancsecs Ferenc
A Tokaji Ősz idén 13. alkalommal adott inspirációt, feltöltődési lehetőséget a résztvevőinek a Tokaj.hu szervezésében. A Tokaji Ősz rendre az év borgasztronómiai rendezvénye – itt debütált tavaly a Riedel tokaji furmint pohara, idén pedig a pohár prémium Superleggero változata. 2016 szeptemberében az ötfogásos gálavacsora borait Hegyalja elsőosztályú pincészetei adták. A hat közül négyhez az ételeket a Michelin-csillagos Costes és a Costes Downtown executive séfje, Miguel Rocha Vierira álmodta meg és készítette el.
De a háromnapos rendezvény nem csak erről szólt. A résztvevők a legjobb Tokaj-hegyaljai pincészeteket, borászaikat és boraikat ismerhették meg személyesen, illetve a borvidék legkiválóbb éttermeit is végigjárták. Ünnepeltek a frissen felújított Szirmay-Waldbott kastélyban és megismerhették a Helia-D Herba kastély értékeit. Sőt, maguk is kivehették részüket a szüretből.
De ami talán ennél is fotosabb,
megérthettek valamit a föld, a pince, és a kultúra hármas egységéből.
Hogy mire is utalunk ezzel, azt korábbi cikkünkön túl a Tokaji Ősz most megjelent videója is sejteti. Reméljük, hogy ez a rendkívül igényesen elkészített anyag Hegyalja hírét viszi az egész világban - ossza meg Ön is!
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
A Top 100 legjobb bor közé már csak aranyérmesek kerültek
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!