A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Meghökkentő ételcsodák a Gourmet Fesztiválon

És persze pezsgő és bor... ez a hétvége az ízélményekről szól

2018-05-18 | Vinoport


Meghökkentő ételcsodák a Gourmet Fesztiválon

A hazai gasztro-megmozdulások csúcsa, a Gourmet Fesztivál idén is mindenből a legjobbat kínálja. Nézzük, mit is kóstolhatunk a gombóc-kaviár-pezsgő tematikából - és persze azon túlról. A fesztivál csütörtökön nyitott és vasárnapig várja az ínyenceket.


Adjunk a luxus-érzésnek, kezdjük a kaviárral. Egyszerű, de nagyszerű kompozíciónak ígérkezik a zsíroskenyér füstölthering-kaviárral, de találunk a kínálatban „velőscsontot” imperial kaviárral, vagy arany kaviár-túrógombócot is. Ígéretesen hangzik a füstölt fürjtojásos tartlet pisztráng kaviárral; elsőre talán bizarr, de meggyőző az „all you can eat” koncepció, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a szendvicset a csomagolással együtt ehetjük meg.

 

Igazi finomságnak ígérkezik a hideg túrógombóc, főleg ha ezúttal eperrel és bodzával kínálják. A szokatlanabb ízekkel kísérletezőknek a csalános házitészta is minden bizonnyal befutó lesz. Első hallásra a rebarbarás képviselőfánk talán kevésbé izgalmas - no de ha azt az első magyar Michelin-csillagos étterem séfje készíti?

 

Gombóc-vonalon lesz klasszikusnak tűnő, ám újragondolt szilva és gombóc (más helyen szilvás gombóc-kenyérfagylalttal); fehércsoki-gombóc citrusos karottával, nyírségi gombócsaláta... 

 

Meghökkentő ételcsodák a Gourmet FesztiválonFotó: www.gourmetfesztival.hu

 

Ha a gasztronómiában is fontosnak tartjuk a fenntarthatóságot és természet tiszteletét (mi igen!), akkor a Slow Food és Wine kiállítók standját is érdemes felkeresni: itt megmutatják, hogy a GMO-mentes, helyhez kötődő, friss, adalékanyagmentes alapanyagok, tradicionális termelési kultúrák összeköthetők a modern gaszto-élménnyel, az élvezeti érték megőrzése mellett. 

 

Hedonisták, kalóriát nem számlálók, figyelem! Desszertként kihagyhatatlan a „Gerbeaud 160” torta, aminek legfontosabb alapanyaga egy különleges, kifejezetten az ikonikus cukrászat 160. születésnapjára készített Cacao Barry Or Noir 71,9 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé. 

 

A pezsgő mellett számos boros kiállítónál kóstolhatunk kiváló hazai és külföldi tételeket, kísérletezhetünk a számunkra legtökéletesebb bor-étel párosításokkal.Pünkösdkor tehát irány a Millenáris, ahol a Gourmet belépő mellé jár egy kiváló borospohár és számos, a kiállítóknál ingyenes kóstolót biztosító kupon - és számos érdekes előadás a gasztroszínpadon, illetve ingyenes gyerekprogramok.

 

Fotók: www.gourmetfesztval.huMinitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!