A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Vigyázzunk, hogy (t)eszünk külföldön!

Étkezési etikett a világ körül, 1. rész

2016-07-13 | Zacsek Ágnes


Vigyázzunk, hogy (t)eszünk külföldön!

Mennyi borravalót illik adni Magyarországon, hogyan kell (pontosabban kell-e) vágni a burgonyát Németországban, milyen evőeszköz szükségeltetik Thaiföldön? A The Restaurant Choice és a Food &Wine színes infografikákon mutatja be a különböző országok étkezési szokásait és kapcsolódó illemtanát. Mi is ezek alapján szemezgettünk érdekességeket a nyaralószezon elején. Az első részben Európában nézünk körül.


Restaurant Choice illusztrációi sok hasznos információval szolgálnak, kiderül belőlük például, hogy Mexikóban célszerű előre megbeszélni, hogy az ebéd/vacsora végén ki fizeti majd a számlát,hogy Európán kívül sok helyen egyszerre szolgálnak fel minden fogást, vagy hogy egy vacsora közben bizonyos eszközök, edények, evőeszközök nem megfelelő használata akár sértő is lehet. A borravalót sem várják el minden országban, ahogy az Magyarországon is egyre több helyen például beépítik a számlába vagy az étel árába. A legtöbb országban 5% vagy 10% az elfogadott, de néhány helyen csak akkor várják el a borravalót, ha valóban elégedettek voltunk mindennel.

 

Persze részben ezek a szokások azok, melyek egy országot egyedivé és különlegessé tesznek. Ezért is fontos, hogy amikor utazunk, tiszteletben tartsuk a másik nép szokásait, és próbáljunk meg idomulni azokhoz. 

 

Most pedig nézzük sorban az országokat!

Magyarország

A Restaurantchoice szerint Magyarországon,

Lengyelország

 

Vigyázzunk, hogy (t)eszünk külföldön!

Németország
Nagy-Britannia

Teaetikett:

Vigyázzunk, hogy (t)eszünk külföldön!

Olaszország

További érdekességek:

Vigyázzunk, hogy (t)eszünk külföldön!

Oroszország
A cikk második részét hamarosan publikáljuk.


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!