A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Tokaji Ősz 2016

09. 23. - 09. 25.

Tokaji borvidék, Tokaj, Az Év Borgasztronómiai Eseménye



Legyen Ön is részese az Év borgasztronómiai eseményének a világörökség részét képező Tokaj-Hegyalján.

 

Tokaji Ősz 2016

 

A háromnapos rendezvény részletes programjai:

Péntek - 2016. szeptember 23. - 20.00 óra

Tokaji Ősz Gálavacsora 

Helyszín: Andrássy Rezidencia ***** télikert


A gálavacsora helyszínét adó Andrássy Rezidencia 5 csillaggal járul hozzá az estélyhez. A Télikertben a Michelin csillagos Costes és Costes Downtown éttermek executive séfje, Miguel Vieira személyesen készíti el a különleges fogásokat Takács Gáborral, az Andrássy Rezidencia executive séfjével.
A pazar étkek mellé Bacsó András, az év "Borászok Borásza"  által ajánlott borokat párosítunk.

  • Borjútatár fürjtojással kaviárral házi hagymás Pain Paillasse-val - Royal Tokaj Furmint Dűlőválogatás 2015
  • Lazacpisztráng pácolva, alma és mángold - Demeter Zoltán Szerelmi Hárslevelű 2015
  • Fácánmell grillezve, árpa és feketegyökér - Oremus Mandolás Furmint 2009
  • Borjúgerinc, zeller, szarvas gomba és erdei gombák - Szepsy Úrágya Furmint 2003
  • Csokoládé Mousse, tonkabab és mango - Disznókő Tokaji Aszú 6 puttony 1999

Szombat - 2016. szeptember 19. 

10.00 óra  Borkóstolók: Tokaj és a kultúra. A borkóstolók alatt a Tokaji borvidék építészeti, művészeti, kultúr- és bortörténeti bemutatása. 
Csoportos kóstolók 17 nívós hegyaljai borászat részvételével.

 

12:00 óra Ebéd a helyi gasztronómia jeles képviselőivel a Sárga Borház Étteremben, a tállyai Oroszlános Borvendéglőben és az újjá alakult tolcsvai Ős Kaján Étteremben.


Délutáni borkóstolók - 20-25 fős csoportokban: Történelmi és vertikális kóstolók a Tokaj-Hegyelja fent említett 17 jeles borászatának legszebb tételeivel.

18:00 óra Jazz + Bor: Koncerttel egybekötött Bodrog Smoker BBQ piknik vacsora borbárral a tolcsvai Szirmai-Waldbott Kastélyban. 

  • Füstölt húsos tortilla tekercs, avokádó, koriander 
  • Zöldséges őszi kacsasaláta 
  • Oldalas, Flank steak, Laskagombás csirke
  • Zöldséges burgonya, Furmintos lencseragu, Káposzta saláta
  • Mazsolás,diós piskóta, füstölt csokoládé mártással

A borbárban a vendégek kedvükre válogathatnak a résztvevő borászok nedűiből, eközben a kastélykert színpadán lágy élő jazz dallamok csendülnek majd fel.

 

Tokaji Ősz 2016

2016. szeptember 25. vasárnap

10:00 óra Dűlőtúra, borkóstoló és szüret a tolcsvai Oremus Szőlőbirtokon. A leszüretelt szőlőből Bacsó András a 2016-os év “Borászok Borásza” készít borokat, melyeket a rendezvényt követően lepalackozunk és névreszólóan eljuttatunk vendégeinknek.

 

Egy vidéki szüreti ebéddel zárul a délelőtt, melyet “A” Leves - street food team készít.

  • Zempléni gulyás - Charloais marha, frissen blansírozott és konfitált zöldségek
  • Szüreti túrós batyu must sodóval

Az egyes programpontok között a szervezők transzfert biztosítanak a vendégek részére.

 

További információkért látogassa meg a rendezvény weboldalát, vagy keresse fel az eseményt Facebookon.

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!