A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Ezek ma a legjobb magyar pezsgők

Winelovers Pezsgő Június: tesztet tartottak

2016-05-30 | Vinoport


Ezek ma a legjobb magyar pezsgők

A Winelovers – a Pezsgő Június programsorozathoz kapcsolódó – vaktesztjén idén szinte az összes hazai méthode traditionnelle, azaz hagyományos champagne-i eljárással készült pezsgő megmérettetett. A 22 versenyző közül egy tízfős szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. Sopron és Etyek domborítottak!


 

Fotók: Benkő Molnár Fanni

Mi az a Pezsgő Június?

Hazánk jelentős hagyományokkal rendelkezik pezsgőkészítés terén. Az utóbbi időben a tradicionális pezsgők egyre gyakrabban jelennek meg a pincészetek kínálatában, és mind több borász készít habzó- és gyöngyöző bort is. A pezsgő a decemberhez, szilveszterhez kötődik, azonban egyre többen gondolják úgy, hogy a meleg nyári napokon legalább olyan jól esik egy pohár buborékos ital, mint a különleges események alkalmával.

 

A Pezsgő Június célja, hogy a pezsgőkre, habzó- és gyöngyöző borokra irányítsa a figyelmet. A Winelovers júniusi rendezvényével szeretné megalapozni, megerősíteni a nyári szezont, népszerűsíteni az ital fogyasztását, ismertetve a hazai kínálatot, valamint ízelítőt nyújtva a nemzetközi választékból. Június 11-i Nagykóstolóján a Corinthia Hotel Budapestben pincészeteket, vendéglátóhelyeket, kereskedéseket, szaküzleteket vonultat fel és mutat be. A rendezvény három mesterkurzusán az érdeklődők szakértő segítségével járhatnak körül egy-egy témát, és ismerhetik meg a legkiválóbb pezsgőpincészeteket.

 

Ezek ma a legjobb magyar pezsgők

 

Top pezsgők a piacon

Azok kedvéért, akik már a rendezvényt megelőzően is szívesen üdvözölnék buborékokkal a nyarat, a Winelovers Pezsgőtesztjén megkereste a legjobb hazai methode traditionnelle tételeket. A Borászportál.hu és a Vinoport.hu nevével fémjelzett, a Winelovers Nagykóstolókat megelőző bortesztek rendre Winelovers Prémium Boros Rendezvények tematikájával összhangban keresik az ország legkiválóbb borait. A rendezvények és a tesztek célja országosan népszerűsíteni hazánk borvidékeit és szőlőfajtáit, és széleskörű megjelenési lehetőséget biztosítani a kiemelkedő minőségű boroknak.

A Pezsgő Június Nagykóstoló előtt összesen 22 hazai, tradicionális champagne-i eljárással készült pezsgő közül választották ki a legjobb fehér és rozé tételeket.

Ezek ma a legjobb fehér pezsgők:

A fehérek mezőnyében jól szerepelt még Demeter Zoltán Pincészete, a Sauska Tokaj, és a Frittmann Pincészet.  A rozék mezőnyében a Louis Francois President Rosé Brut a legjobb rozé pezsgő.

 

Ezek ma a legjobb magyar pezsgők

Ezek ma a legjobb rozépezsgők:

A zsűri tagjai voltak:

Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium oktatója; Vancsik Ivett nemzetközi borakadémikus; Káli Ildikó bor és pezsgőszakértő; Hegyi Gábor borkritikus, a Weinakademie Österreich hallgatója; Prisztavok Zoltán, Kreinbacher Birtok; Garamvári Judit, Garamvári Szőlőbirtok; Plutzer Mariann, Garamvári Szőlőbirtok; Evans Viktória head sommelier, Pierrot; Budavári Dóra bormarketing tanácsadó; Englerth Nóra Vinoport-Borászportál olvasó.

 

A pezsgőtételek egy részét a Bortársaság biztosította.

 

A Pezsgő Június Nagykóstolóról bővebb információkat talál a honlapon: http://pezsgojunius.hu/

A Nagykóstoló mesterkurzusairól itt olvashat: http://pezsgojunius.hu/mesterkurzusok

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!