A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Fontos felhívás a borászoknak és eltűnő szőlőfajták áprilisban

A hónap legolvasottabb cikkei

2021-05-01 | Vinoport


Fontos felhívás a borászoknak és eltűnő szőlőfajták áprilisban

Az elmúlt időszak legtöbb kattintást elért cikkeinek kulcsszavai: cuvée, borverseny, természet, klímaváltozás.


A világon nagyon sok sikeres, jól bejáratott házasítás létezik, melyet a tapasztalat és tudás alakított ki hosszú évszázadok alatt. Vendég cikkírónk végigvette, mi bennük a közös, miért éppen az adott fajták választódtak ki és mi magyarok mit meríthetünk mindebből

 

 

Közzétettük az idei Winelovers 100 – a 100 legjobb magyar bor versenyének felhívását, mert már elindult a jelentkezés. A rangos versenyre idéntől már bármelyik magyar borral lehet nevezni, egyetlen feltétel, hogy az adott bor a kereskedelemben forgalmazott tétel legyen, ebben a kiszerelésben, címkével ellátva kell beküldeni versenyre.

 

Az egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztos Stella Kyriakides április 8-án ismertette az Európai Bizottság álláspontját, milyen módon és kik tüntethetik fel a borok címkéjén a „természetes” szót. Ezzel egy hosszú diskurzus végére került pont.

 

 

A klímaváltozás borágazatra gyakorolt hatását „megjósolni” egy most véget ért négy éves vizsgálat keretében az egri Eszterházy Károly Egyetemen. Lakatos László docens, a Környezettudományi és Tájökológiai tanszék vezetője, egyben a projekt felelőse interjút adott a Vinoportnak a nem mindennapi eredményekről. Elmondta többek között, melyik szőlőfajták tűnhetnek el hamarosan a Kárpát-medencéből.

 

A Borközgazdászok Amerikai Szövetsége (American Association of Wine Economists, AAWE) a fehér- és kékszőlő termőterületek országonkénti eloszlásáról közölt adatokat nemrégiben. Sok kattintást ért el, talán mert kevesen tudják, mennyi itthon a két „szín” aránya.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!