A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Izgalmasan indult 2021

Az év első hónapjának legolvasottabb cikkei egy helyen

2021-02-01 | Vinoport


Izgalmasan indult 2021

Piaci trendek, előrejelzések, fogyasztói preferenciák minden pincészetet érdekelnek, a borhamisítási ügy is örökzöld téma, Tokajban pedig mindig történik valami.


 

Az óév karácsonyán elfogadott új bortörvény elvileg lehetőséget ad arra, hogy Tokajban különválasszák a síkvidéki és hegyvidéki területeket. A döntés nagy felháborodást váltott ki, pedig a „kétsebességes” Tokaj gondolata évszázadokra nyúlik vissza. Ezt mutattuk be ebben a cikkben.

 

Tokaj: egyszer fent, egyszer lent

 

Lehet-e finom, ami olcsó? Ezt a kérdést tették fel a Budapesti Corvinus Egyetem Borkommunikáció kurzusának hallgatói. Mini-kísérletük segítségével a választ is megtalálták. Borászatok figyelmébe!

 

Lehet-e finom, ami olcsó?

 

Mi vár a borpiacra 2021-ben? Ezt a kérdést már mi tettük fel, a válaszhoz pedig Londonnak, vagyis a világ borfővárosának egyik prominens elemző cégét „hívtuk” segítségül. Szintén borászatok figyelmébe!

 

Mi vár a borpiacra 2021-ben?

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség „borműhelyének” munkatársaival beszélgettünk a tavalyi év nehézségeiről, az újranyitásról és arról, hogy megszületett a magyar bor „nyitóoldala”

 

Aki kimarad, az lemarad - interjú az MTÜ munkatársaival

 

Bemutattunk egy ígéretes új technológiát, aminek segítségével pillanatok alatt kiszűrhetőek lennének a hamisított borok. Az eljárás neve Fluoreszencia spektroszkópia és más területeken már bizonyított.

 

Jó hír: a boroknak is van "ujjlenyomatuk"


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!