A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

1 millió forintos ösztöndíj a szőlész-borász hallgatóknak

November 15-ig ismét lehet pályázni a Jövő Borásza Ösztöndíjért!

2020-09-24 | Vinoport


1 millió forintos ösztöndíj a szőlész-borász hallgatóknak

A Jövő Borásza Ösztöndíjra november 15-ig adhatnak be pályázatot négy egyetem szőlész-borász hallgatói. Az ösztöndíjprogram keretein belül a pályáztató 1 millió forintot biztosít külföldi szüreti gyakorlatra a nyertes pályázónak, aki a legjobb borászoknál szerezhet szüreti gyakorlatot is.


A Jövő Borásza Ösztöndíjat szőlész-borász hallgatóknak írja ki évről évre a Borászok Borásza díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány. Az idei Borászok Borásza Díjátadón már a negyedik diák - Varga Aliz Zsófia - vehette át az ösztöndíjnyertesnek járó oklevelet. Az első két nyertes Tóth Sándor László és Homoky Dorottya már a külföldi szakmai útját is megjárta: László a Cardinale borászatnál (Oakville, Napa Valley, USA), Dorottya pedig Új-Zélandon, a Marlborough borvidéken, Blegheimben, a Kim Crawford borászatnál töltötte szakmai gyakorlatát.

 

 

Érdemes követni a példájukat és indulni a pályázaton az ösztöndíjért, hiszen mindössze egy dolgozatot kell benyújtani, és a győztes pályázó amellett, hogy egy évig viselheti a „Jövő Borásza” kitüntető címet, 1 millió forintot kap külföldi szakmai gyakorlatra és szüreti tapasztalatot szerezhet valamely Borászok Borászánál vagy a díj jelöltjeinél, ráadásul meghívást is kap a Borászok Borásza Díjátadógálára és a Borkonferenciára.

 

Az idei kiírás, részletek

 

Az ösztöndíjat gondozó alapítvány pedig már keresi a következő szőlész-borász hallgatót, akit támogathat. Az Ösztöndíjprogram szakmai vezetője Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes (egyetemi docens, dékán, PhD, Szent István Egyetem, Kertészettudományi Kar, Borászati Tanszék) javaslatára idén az alább részletezett három téma közül választhatnak a fiatal szőlészek és borászok:

 

Borászat: „A nemes rothadás jelentősége a borászati technológiában”

Szőlészet: „Az új, innovatív szőlőfajták jelentősége hazánk szőlőtermesztésében”

Marketing: „A rozé, mint magyar bor megjelenése a nemzetközi piacon”

 

Pályázni 2020. november 15-ig lehet egy legalább 15 és legfeljebb 25 oldalas dolgozattal. A pontos részleteket tartalmazó pályázati kiírás és jelentkezési lap megtalálható az illetékes tanszékeken, illetve elérhető és letölthető a https://boraszokborasza.hu/hu/osztondijprogram oldalról

 

Mit nyer a győztes pályázó?

 

 

A Borászok Borásza Ösztöndíjprogram célja a jövő Borászok Borászának megtalálása, aki választott hivatása iránt elkötelezett, határozott jövőképpel rendelkezik és számára a „tökéletes bor” elkészítése mellett a közösség építése, ápolása egyaránt fontos.

 

Kedvcsináló kisfilm a Jövő Borásza pályázathoz

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!