A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Bacsó András a Borászok Borásza

Díjátadó

2016-05-03 | Vinoport


Bacsó András a Borászok Borásza

Bacsó András a Tokaj Oremus főborásza kapta 2015-ban a Borászok Borásza elismerést. A díjátadó gálát a Borászport élőben követte.


2016. április 29-én este a Boscolo Hotel New York Palotában rendezett díjátadó gálavacsora keretein belül adták át a 10. Borászok Borásza díjat, illetve a Borászok Barátja különdíjat, amelyeket alább közlünk. Gratulálunk a győzteseknek!

 

Borászok Borásza

Bacsó András (Tokaj Oremus)

 

Borászok Barátja

Gál Helga

 

Arról, hogy milyen volt a gála, illetve Bacsó András köszönőbeszéde a Borászportál videójában megtekinthető:

 

 

Hogyan is állt össze a Borászok Borásza és Borászok Barátja jelöltlista?

A Borászok Borászai egyenként megalkották a saját „ötvenes” listájukat az általuk javasolt nevekkel, amelyet felkérésre elküldtek a díjat felügyelő Vinum Praemium Alapítvány kuratóriumához. A beérkezett listákat a kuratórium összegezte, majd a jelölőtestületet alkotó Borászok Borászai egy kibővített kuratóriumi ülés keretében, közös megegyezéssel véglegesítették az 50 jelölt nevét.

 

Kétkörös szavazás

Az 50 jelöltnek egy szavazata volt. A jelöltek az eddigi gyakorlatnak megfelelően kétkörös szavazással, egyszerű többséggel választották meg a győztest. Az első kör után a legtöbb szavazatot kapott 5 jelölt közül hozta meg a végső döntést az 50 jelölt, szintén egy-egy szavazatával. 

 

Borászok Barátja különdíj

A kibővített kuratóriumi ülésen egyúttal minden Borászok Borásza 1 főt jelölt a Borászok Barátja díjra. A 2012-ben elindított díjat olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit és nagyban segítette a magyar borászok munkáját.

A Borászok Borászainak jelöltjei közül a Borászok Borásza aktuális 50 jelöltje választotta ki a győztest. Mindenkinek egy szavazata volt, egyszerű többség döntött.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!