A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Bort dicsérő ájtatos szavak és heavy metal

Bor és kultúra a FIX TV-n

2016-06-27 | Vinoport


Bort dicsérő ájtatos szavak és heavy metal

Június 30-án, csütörtök este Kubik Anna Kossuth-díjas színművész és Mihályi Gábor a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője, rendező- koreográfus vendégeskedik Szabó Zoltán Attila törzsasztalánál a FIX TV-ben.


Fotó: Amdala/Juhász Melinda

 

A beszélgetés nem nélkülözi sem a komoly, sem az önfeledt, vidám perceket. A program egy alig ismert, de kitűnő szerző ritkán hallható remekével indul: a művésznő Berda József Borocskát dicsérő ájtatos szavak című versét mondja el. Kubik mesél a 30 éve bemutatott Advent a Hargitán előadás kulisszatitkairól, felejthetetlen szerepéről (Árvai Rékát alakította Sütő András legendás színművében a Nemzetiben), mestereiről, köztük Sinkovits Imréről és Őze Lajosról. A színművész nem rejti véka alá, mennyire zavarja, amit ma maga körül lát, így a prózai színház térvesztését, az irodalmi értékek gyakori cinikus semmibevételét nehezen éli meg, és küzd e tendenciák ellen.

 

 

Mihályi Gábor óvatos derűlátással konstatálja: a táncszínházak, a táncház-mozgalomból kinőtt kezdeményezések sikeresek, megtalálták a helyüket, s képesek úgy haladni a korral, hogy nem adják el magukat. A koreográfus mesél Jászberényről is, ahová hazajár, illetve szól a heavy metal és a népzene különös kapcsolatáról.

 

Dúzsi Tamás, a műsor fővédnöke ezúttal is legkiválóbb borait bontja ki a vendégeknek; a vendégváró asztalról most sem hiányzik a Szabó Zoltán Attila szerkesztette Nyugat Plusz folyóirat.

 

Az előző adás megtekinthető a Fix TV oldalán>>

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!