A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Bortemplomot szenteltek a Bock Borászatnál

2016-09-05 | Vinoport


Bortemplomot szenteltek a Bock Borászatnál

Bock József kérésére a Villányi Református Egyházközség lelkipásztora és a villányi római katolikus plébános szeptember másodikán kért áldást a Bock Borászat Körpincéjére.


 

A különleges atmoszférájú, bontott téglából épült föld alatti kupolaterem rendszeresen ad otthont rendezvényeknek, koncerteknek – a középkori hangulatot árasztó félgömbforma elrendezés pedig a megfelelő akusztikát garantálja. A terem már néhány éve elkészült, de Bock József fontosnak tartotta, hogy az akár száz vendégnek is helyet adó, hat pilléres, kör alaprajzú termet „hivatalosan” is felszenteljék - írja a Bock Borászat sajtóanyaga.


„Aki ide belép, csak jó emlékkel távozzon, és azzal az üzenettel, hogy Isten szeret és irgalmas” – emelte ki Darnai Ágoston katolikus lelkipásztor. Kecskés Márta református lelkész pedig azt hangsúlyozta, hogy „az épület kövekből áll, de az emberi lelkek töltik meg élettel.”

Bock József köszöntőjében hangsúlyozta, hogy szerinte a sikernek csak egy kulcsa van: a sok munka. Igen ám, csakhogy isteni rendelvény a munka utáni pihenés is, amihez szükségesek az ünnepek, amikor az emberek megállhatnak egy pillanatra, és felüdülhetnek. A Bock Borászat kupolaterme ilyen ünnepi hely kíván lenni, ahol a borszerető emberek megpihenhetnek, és hálát adhatnak – akár a szép borokért is.

 

Az ünnepi vacsorával és borkóstolóval kísért estét a Bock Pince visszatérő vendége és fellépője, Miklósa Erika operaénekes, valamint Harazdy Miklós zongoraművész és a Virtuózok idei nyertese, Kökény Tamás koncertje zárta. A vendégek a felszentelt kupolateremben az est „bor fővédnökével”, a Bock Pince Capella borának 2008-as évjáratával koccintottak a jeles esemény tiszteletére. Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!