A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Búcsúzik a főszerkesztő

2017-02-14 | Vinoport


Búcsúzik a főszerkesztő

Több mint másfél év után a mai nappal búcsúzik a Vinoport főszerkesztője. Bánlaki D. Stella azt mondja, egyik szeme sír, a másik nevet.


 

"Kemény, pörgös időszak volt az elmúlt 20 hónap, gyakorlatilag nem volt megállás, mégis ez volt életem eddigi  legjobb munkahelye" – mondja Bánlaki D. Stella, aki 2015 júliusában vette át a Vinoport.hu-t. Nevéhez fűződik az oldal számos újítása, a Kerülőutak koncepciójának neve, az elmúlt több mint másfél év Vinoport bortesztjei, a Gasztro rovat beindítása, számos színes riport és interjú.

 

Mostanáig Stella felelt a Winelovers Bortesztekért, ő alakította ki a Borászportál-Vinoport-Winelovers blog új koncepcióját, készítette el a Borkollégiumot és a Winelovers rendezvényeket is jegyző cég kommunikációs stratégiáját, vagyis a Winelovers rendezvények kommunikációjáért is felelt. Sokáig a Winelovers Nagykóstolók mesterkurzusainak ügyében is ő volt az illetékes.

Az elmúlt másfél évben Stella állította össze a Winelovers nyomtatott kiadványait, továbbá 2016-ban ő volt A 100 legjobb magyar bor magazin főszerkesztője. Emellett sokat dolgozott többek között a Gál Tibor Emlékdíj, a Nagy Bort Teszt, és a Borkollégium kommunikációján. Nem csoda, ha azt mondja, hogy pörgős időszak volt ez számára, de az sem meglepő, hogy a borkultúra területén végzett munkájáért 2016-ban Junior Prima díjra jelölték.

 

 

"December végén, teljesen váratlanul keresett meg a Forbes magyar kiadásának főszerkesztője egy szuper ajánlattal, amelyre csuklóból nemet mondtam" – de az újságíró jó néhány álmatlan éjszaka után mégis meggondolta magát, és végül elfogadta az állást. "A Forbes főmunkatársaként a havilapban és a forbes.hu-n is jelennek majd meg írásaim, illetve jó néhány különkiadás vezető szerkesztője leszek." Stella állítja, hogy a bortól nem köszön el teljesen, az biztosan fókuszban marad a jövőben is, de mellette további szenvedélye, a gasztronómia, az utazás és a magasélethez kapcsolódó egyéb életmódtémák is teret nyerhetnek.

 

Nem tudok mást mondani, mint egy közhelyet: az egyik szemem sír, a másik nevet! Remek időszak volt, úgyhogy biztosan nem szakad meg minden kapcsolatom a Trinety Media Kft-vel, de örömmel vágok bele ebbe az új kalandba is!" – mondja Stella, akinek a cikkeire és az írásaira még jó ideig számítunk mi is. "Meglepett a hír és bár a döntésének nem örülök, a sikereinek igen" – sommázta Tábor István ügyvezető, és hozzátette, hogy még keresi Stella utódját. 

 

 

Winelovers (@winelovers.hu) által megosztott bejegyzés,

Stellával január végén még együtt másztuk meg a Szent Tamás dűlőt

 

Bánlaki D. Stella korábban párhuzamosan végezte a Metropolitan Egyetem Gazdálkodási és menedzsment, illetve Kommunikáció és média képzését, mellette a Mandiner újságírójaként dolgozott. Eredményei okán Köztársasági ösztöndíjjal és tanulmányi ösztöndíjjal is jutalmazták, de több újságíróversenyen is kimagasló eredményt ért el. Később az Index.hu munkatársaként és a Story4 tévécsatorna 7/24 című híradójának külpolitikai szerkesztőjeként dolgozott Bárdos András és Baló György mellett. Mellette a WSET-tanfolyamokat is elvégezte. Rövid németországi, geisenheimi ösztöndíj után igazolt a Trinety Mediához. 

 

Bánlaki D. Stella minden korábbi Vinoport.hu-n megjelent írása elérhető ide kattintva.

 

Olvasóink és partnereink továbbra is elérnek minket az info@vinoport.hu e-mail címen.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!