A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Debütált a 2017-es BalatonBor

Itt a teljes lista a részt vevő pincészetekről

2018-04-27 | Vinoport


Debütált a 2017-es BalatonBor

Bemutatták Budapesten a BalatonBor harmadik, 2017-es évjáratát. Az eseményen elhangzott, a balatoniak össze akarnak fogni Egerrel és Villánnyal.


Harmadik évébe lépett a 2015-ben debütált BalatoniBor, a Balatoni KÖR és a Rizling Generáció közösségi terméke. (Hogy mi is ez pontosan, arról itt írtunk bővebben.)

 

A 2017-es évjárat budapesti bemutatóját a főpolgármester-helyettes, Szalay-Bobrovniczky Alexandra nyitotta meg, aki beszédében Budapest és a Balaton együttműködésének fontosságáról beszélt. A balatoni régió szervezetei a fővároshoz fordultak annak érdekében, hogy a Balaton név használatának tervezett szabályozásához megismerhessék a Budapest név használatával kapcsolatos tapasztalatokat.

 

 

A Rizling Generáció képviseletében Dobosi Győző szólalt fel, aki arról beszélt, hogy az európai versenyképességet többek között fajtaszűkítéssel, a területek klasszifikációjával és közös stílus megteremtésével lehetne elérni. Laposa Bence, a Balatoni KÖR elnöke elismeréssel szólt a kiváló 2017-es évjáratról, illetve kiemelte, hogy évről évre nő a BalatonBorra mintát leadó és ezáltal BalatonBor palackozó borászatok száma. Az egységes dizájnnal megjelenő palackokba idén 28 borász tölthette le olaszrizlingjét, akik megfeleltek az előírt feltételeknek és akiknek bora kiállta a vakkóstoló próbáját. Az idei évben Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus segítségével úgynevezett origó-rendszerben történt meg a borok minősítése.

 


BalatonBor 2017-et jegyző borászok listája: Barna Pince, Bezerics Borház, Bujdosó Pincészet, Cseh Családi Pincészet, Dobosi Pincészet, Effendy-vin, Garamvári Szőlőbirtok, Gergely Borház, Gyukli Pince, Hujber Pince, Imre Borpince, Istvándy Jenő Pincészete, Kern- Bor és Peszgőház, Kislaki Bormanufaktúra, Kiss Pince, Koronczai Pince, Laposa Birtok, Lídia Borház, Martinus, Mörk Pincészet, Rádpuszta Szőlőbirtok, Sabar Borház, Söptei Pincészet, Szabó és Fia Borpince, Tagyon Birtok, VáliBor, Veszprémi Pince, Vesztergom Pince


 

A sajtótájékoztatón először láthatta a nagyközönség a Balatoni KÖR új Kóstold Körbe a Balatont kiadványát, egy olyan térképet, amelyen a minőségi balatoni vendéglátás mellett leginkább elkötelezett vendéglátósokat tömörítő szervezet tagjai szerepelnek rövid leírással és nyitvatartással. Gasztronómiai újdonsággal is készültek az évjárat premierre: a balatonfüredi Bergmann cukrászda jóvoltából lehetőség nyílt első ízben BalatonBor fagyit is kóstolni, amely ízvilágában egy könnyű fröccsöt idéz és az idei nyár balatoni fagyislágere lehet.

 

Debütált a 2017-es BalatonBor

 

A BalatonBor sajtótájékoztatón Ipacs Szabó István mutatta be a BalatonBorhoz hasonlóan közösségi marketinggel szerveződő villányi bormárkát, amely a RedY elnevezést kapta. Mivel EgerBor néven hasonló közösségi bormárkát terveznek Egerben, e három borvidék képviselői május 18-án egyeztetni fognak arról, lehetséges-e valamilyen közös platform kialakítása, hogy a régióborok, közösségi márkák hosszútávon is működőképes és nemzetközileg is sikeres modelljét kialakítsák.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!