A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Egyszerűbb lett a bortermelők jelentési kötelezettsége

Mostantól kizárólag a hegybírók felé kell adatokat közölni

2018-08-03 | Vinoport


Egyszerűbb lett a bortermelők jelentési kötelezettsége

Augusztus 1-én elkezdődött a 2018/2019-es borpiaci év, amelyben már egyszerűbb jelentési kötelezettség vonatkozik a borászatokra.


 

A 2016-ban elfogadott új jövedéki törvény eddig is több adminisztratív egyszerűsítést tartalmazott a borászatok számára. Ennek újabb eleme került bevezetésre a hónap elején.

 

Eddig az előállított bortermelésről és az értékesítési adatokról két eltérő adattartalommal, két szervezet részére kellett a borászatoknak jelentést benyújtaniuk.

Mostantól viszont kizárólag a hegybírók felé kell közölni az adatokat egy egységesített nyomtatványon.

Az összesített adatokat a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) továbbítja a jövedéki hatóság számára.

 

 

A jelentéseket 2018. július 31-ei állapotnak megfelelően 2018. augusztus 1-je és 15-e között kell benyújtani a gazdasági aktát vezető hegybíró részére. A benyújtás az idei évben papír alapon történhet, de a jövő évtől az elektronikus benyújtásra is lehetőséget biztosítunk.

 

„A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa útmutatóval segíti az új nyomtatványok kitöltését.

A termelők munkáját egyúttal a hegybíró kollégák is tanácsokkal látják el.” - mondta el Brazsil Dávid, a szőlész-borász szakmai önkormányzat főtitkára.

 

Az elektronikus borkisérő okmány sorszámtartomány elszámolást a HNT Titkársága felé, míg a kistermelői palackos erjesztésű pezsgő készletváltozását a hegybíró részére kell benyújtani augusztus 15-ig.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!