A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Etyek Borkonferencia 2007 ősz

Terroir csúcsborok születése

2007-09-20 | Tóth Adrienn


Amellett, hogy Etyek már évente legalább két egyre nagyobb szabású dínom-dánomról híres, tudni kell, hogy komoly dolgok is történnek ezeken rendezvényeken, legalábbis előttük. A szeptember végén zajló, idéntől már két napos Etyeki Kezes-Lábos Fesztivált megelőzően ugyanis szeptember 28-án, azaz pénteken szakmai napot tartanak a szervezők.


A második alkalommal megrendezett Etyeki Borkonferencia egy több éves, tematikus, a hazai bormarketinget középpontba állító rendezvénysorozat része. Ezen a napon pedig a Terroir Csúcsborok születéséről, „születtetéséről” lesz szó. Az alapgondolat a következő: mivel itthon viszonylag kis területen, kis mennyiségben termesztünk szőlőt és készítünk bort, célszerű lenne, ha legalább ez a kevés kiemelkedően jó minőséget érne el. A különleges minőségű borok pedig szinte egytől egyig alapvetően kötődnek termőterületükhöz, tulajdonképpen úgy is mondhatnánk, hogy azok kifejeződései. A bor származási helyének és magának a bornak szoros összekapcsolása pedig maga az eredetvédelem.

 A Rókusfalvy Pál által szervezett konferenciát Dr. Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter nyitja meg. Ezt követően szakmai előadásokat tart többek között Laposa József (Laposa Pincészet - Badacsony), Pók Tamás (Monarchia Winery - Eger) és Debreczeni Mónika (Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet - Villány).

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!