A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Gershwin, Satchmo, Pentaton, Bess és egy bikini

Fix TV

2018-07-24 | Vinoport


Gershwin, Satchmo, Pentaton, Bess és egy bikini

2018. július 31-én, 20:40-kor Törzsasztal ismétlés a FIX TV-ben! Szabó Zoltán Attila kávéházi asztalánál, az Alexandra Pódiumon ezúttal Sáfár Orsolya, a Magyar Állami Operaház magánénekesnője, és Horváth Charlie jazz/blues-ikon, a Tátrai Band frontembere vendégeskedik.


A sokszínű, igényes műsort egy Konfuciusz-idézettel kezdi a műsorvezető: „a zene olyan örömet okoz, amelyet az emberi természet nem nélkülözhet.” S ha már öröm és vidámság, a Magyar Állami Operaház Kamaraművésze díjjal frissen kitüntetett Sáfár Orsolya az elismerés átvételének sajátos körülményeit idézi meg. Annyit előzetesen – avagy kedvcsinálóképpen?! – elárulhatunk: a Csillagóra idei gáláját egy bikini tette felejthetetlenné!

 

 

Persze, a Törzsasztal műsora sem nélkülözi a kivételes pillanatokat. Most például Charlie egyik legnagyobb slágerét (Nézz az ég felé) halljuk – az énekesnő előadásában! Nem titok, ez a kedves meglepetés Horváth Charlie szemébe is könnyeket csal...

 

Az augusztus 10-én a Tátrai Banddel a Budapest Parkban muzsikáló Liszt-díjas rockénekes pályája néhány emlékezetes pillanatáról mesél, külön kitérve a balettintézetis évekre, ahol – mások mellett – Keveházi Gáborral, Markó Ivánnal kötött életre szóló barátságot. A meglepetések műsorában Dúzsi Tamás is szolgál egy, a zenészvendégek számára különösképp becses ajándékkal: felbontja ugyanis a muzsika hangjai ihlette borát, a Vinagóra-aranyérmes Pentatont.

 

Az adás előzetese itt megtekinthető:

 

 

A nagyszerű szekszárdi borok kortyolgatása közben George Gershwin neve, és operája: a Porgy és Bess is szóba kerül. Annál is inkább, mert Sáfár Orsolya alakítja Bess-t az Erkel Színházban, Szabó Zoltán Attila pedig a Gershwin szerelmei című színdarab szerzője. A műsorból kiderül: Charlie ugyancsak rajongója az amerikai zeneszerzőnek, s pályaválasztására, zenészi gondolkodásmódjára a komponista kortársa, Louis Armstrong (Satchmo) szintén jelentős hatást gyakorolt.

 

A kiváló Dúzsi-borok mellett a stúdió díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról ezúttal sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat nyári száma, amelyben – mások mellett – Elena Marini, Szepes Erika, Tőzsér Árpád, Babics Imre, Vörös István, Jelili Atiku és Aarón Flores művei kaptak helyet. Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!