A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Görögszó, Kosztolányi, Mariska és a Sörgyári capriccio

Bor és kultúra a FIX TV-n

2016-04-18 | Vinoport


Görögszó, Kosztolányi, Mariska és a Sörgyári capriccio

Április 21-én, csütörtök este Létay Dóra színművész és Papp László műgyűjtő vendégeskedik Szabó Zoltán Attila törzsasztalánál a FIX TV-ben.


 

Fotó: Amdala/Juhász Melinda

 

A műsor Kosztolányi Akarsz-e játszani? című versével indul, amelyet Létay Dóra a Legendák nyomában előadásán is elmondott a József Attila Színházban. Az estet Szabó Zoltán Attila rendezte, aki itt és most műsorvezetői minőségében konferálja fel a Domján Edit-díjas művésznőt.

 

Létay mesél a sakkról, mint családi örökségről, a szertornáról a Vasasban, a főiskolai évekről, Hrabal-hőssé (Mariska – Sörgyári capriccio) válásának különös történetéről, a Miskolci Nemzetiben eltöltött időszakáról, a rejtélyes Oidipusz nyomozásról, s markáns véleményt fogalmaz meg a műsorban a valódi teljesítmény nélküli celebek sajnálatos térhódításáról.

 

 

Papp Lászlónak is megvan a véleménye azokról, akik az értékeket Magyarországon hagyják veszendőbe menni. A váci műgyűjtő, aki a Modern Művészeti Gyűjtemény alapítója, ha arra van szükség, akár a vizes pincékből is felhozza-kimenti a „halálra ítélt” remekműveket, így Hincz Gyula festményeit, Gádor István kerámiahagyatékát. „Mások egy nőért küzdenek annyit, mint én a képekért” – vallja a fanatikus műgyűjtő, a Nemzetközi Mobil MADI Múzeum létrehozója, akiért nemigen rajonganak a pesti „elitgalériák” profitorientált tulajdonosai.

 

A műsor fővédnöke, Dúzsi Tamás ezúttal is nagyszerű nedűkkel készül: felbontja például cannes-i díjnyertes Görögszó borát a törzsasztalnál, amelyről nem hiányozhat a Szabó Zoltán Attila szerkesztette Nyugat Plusz folyóirat sem.

 

Az előző adás megtekinthető a Fix TV oldalán>>Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!