A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Gourmet-díjasok, idén először

Látogatói rekord a legnagyobb gasztro-fesztiválon

2017-05-22 | Vinoport


Gourmet-díjasok, idén először

Az időjárás végre kegyeibe fogadta a Gourmet Fesztivált, így az ínyencek a simogató májusi napsütésben kóstolhatták meg a hazai vendéglátás legjobbjainak eperre és mangalicára hangolt fogásait és kortyolhatták hozzá a széles pezsgő- és borkínálat változatos tételeit. A színvonalas választéknak és a gazdag programkínálatnak köszönhetően a látogatók száma is rekordot döntött: több mint 23.500 érdeklődőt vonzott az idei fesztivál.


Nem kérdés, hogy egyre komolyabb érdeklődés mutatkozik a minőségi gasztronómia iránt - a tavalyi évhez képest majdnem megkétszereződött a vendégek száma. A szervezők idén is kitettek magukért és több "nagyágyút" is bevetettek annak érdekében, hogy még szélesebb kör számára legyen vonzó a fesztivál. Olyan sztárokat sikerült hazánkba csábítani, mint a világ legjobb női séfje, a szlovén Ana Roš vagy a lengyel Wojciech Modest Amaro, aki Lengyelország első számú éttermének vezetője. A sikerben szerepe volt a jól eltalált alapanyag választásnak is: az eper és mangalica önmagában és együttesen is számos izgalmas fogás elkészítésére inspirálta a séfeket, a látogatók pedig soha korábban nem ismert, bátor kombinációkat kóstolhattak: mangalicanyelvet savanyított eperrel, mangalicaburgert eper-parmezán öntettel, vagy akár mangalicapâté-t mustárfagylalttal.
 


A Gourmet történetében először, hagyományteremtő szándékkal díjazták a szervezők a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét. A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire, így most két kategóriában is adtak át díjakat. A Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából egy különdíj átadására is sor került - ebben a kategóriában mérlegelték a mangalica és eper alapanyagoknak a kreatív, újszerű megközelítését, a kitelepüléshez kötődő innovatív elemeket illetve a fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezéseket.

Közönségszavazatok:


A legjobb étel díja: Bánh Mi - (Funky pho, Budapest)

A legjobb kiállítónak járó díj: Bori Mami Étterem, Gyöngyös

 

A szakmai zsűri díjazottjai:


A legjobb étel díja: Tokhal bodzás íróval, eperrel (Kistücsök Étterem, Balatonszemes) 

A legjobb kiállítónak járó díj: Anyukám mondta, Encs

Kulináris Innovációs Díj (a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával): Rosenstein Vendéglő

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!