A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Harmadszor is Somlói Juhfark Ünnep

Változatos programokkal mutatják be a különleges szőlőfajtát és borvidéket

2018-07-28 | Vinoport


Harmadszor is Somlói Juhfark Ünnep

Szeptember 15-én harmadik alkalommal rendezik meg a Somlón a Juhfark egyedülálló, reprezentatív bemutatóját, ahol a fajta összes kiemelkedő tétele megkóstolható.


A somlói Juhfark a fajta és a termőhely tökéletes találkozása. A Somló egész világon egyedülálló különlegességét a Juhfark tudja legszebben megmutatni. És fordítva: a Juhfarkra jellemző fajtajegyek a Somlón mutatkoznak meg legszebben. Az eredmény egy sokarcú, a könnyedtől a testesig minden stílusban utánozhatatlan, komplex, ásványos ízvilágú bor.

 

 

Egyedi talaja és klímája miatt a Somlót mára az egész világon jegyzik. Ahogy Horkay András nemzetközi borakadémikus, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke nemrég fogalmazott: a komoly potenciállal rendelkező, nagy fehérborokban a Somló a legkiválóbbak vetélytársa. A sokéves érlelést igénylő, inkább alkalomra szánt borok mellett ráadásul egyre több olyan tétel is megjelenik, amelyik a könnyedségével hódít, így lépést tart a közízléssel, ami a gyümölcsös, könnyebben fogyasztható borok irányába megy.

 

Somlón pedig olyan borok készülnek, amelyek amellett, hogy gyümölcsösek, jóivásúak, meg tudják mutatni az egyedi, ásványos terroirt, ami a somlói borokat érdekessé teszi világviszonylatban is. Az igényes borfogyasztó ezeket a limitált és máshol nem reprodukálható borokat keresi. Azokat a hazai fajtákból készült borokat, amelyek jól megmutatják a terroirt, és sehol máshol nem reprodukálhatóak. A vulkanikus borvidékek közt is egyedülálló ízvilágot produkáló Somló mindent tud, ami a nemzetközi sikerhez kell. A Juhfark Ünnepen a legnagyobb változatosságban ismerhető meg a fajta borainak sokféle stílusa.

 

A teljes program és jegyvásárlás:

http://www.tornaipince.hu/hu/hirek/somloi-juhfark-unnep-2018Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!