A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Három svájci borász, akikre érdemes lesz figyelni

Újabb díjat alapított a Vinum

2015-09-03 | Vinoport


Három svájci borász, akikre érdemes lesz figyelni

A zürichi Mathias Bechtel és a Murteni-tó partján dolgozó Simonet testvérek nyerték a Vinum – Az év felfedezettje 2015 címet, amelyért fiatal svájci borászok versenyeztek. Biztos, hogy érdemes lesz rájuk figyelni.


 

Így örülnek a Vinum - Az év felfedezettje 2015 díj birtokosai. Mathias Bechtel 2011-es Chardonnay-jával a szerezte meg a legtöbb pontot Európa bormagazinjának kóstolóján, a fehérborok kategóriájában. Bechtel saját bevallása szerint stílusos borokat készít, mindegyik egy egyéniség. Ez valószínűleg már csak azért is igaz, mert a borásznak egyelőre nincs saját pincéje: főállásban egyelőre más pincészeteknek dolgozik, és csak szabadidejében figyel saját márkájára. Saját borait eddig a Weingut Pirchernél, ez évtől pedig a Weinbau Hangartner pincéjében készíti.

 

Mellette a svájci Le Petit Château testvérei álltak a díjátadón, Stéphane és Fabrice Simonet. A Le Petit Château Môtier-Vully-ban (a Murteni tó partján, Berntől 35 kilométerre) található, és a 2013-as 1er Granddal tűnt ki vörösbor kategóriában. A Le Petit Chateu egy családi pincészet, ahol egyelőre még az családfő végzi a munka javát, miközben felesége, fiai és lánya támogatják. Illetve ezek szerint a fiúk saját utukat keresgélik. A család fő szőlőfajtájának a traminit tartja.

 

A keddi kóstolón tíz fiatal svájci borász versenyzett a Vinum – Az év felfedezettje 2015 címért, amelyet először osztott ki a zürichi székhelyű bormagazin. Őket a 2009-ben alapított, a fiatal svájci borászokat tömörítő Junge Schweiz  neue Winzer 25 tagja közül választották ki egy korábbi kóstolón. A szervezet célja, hogy nyitott kóstolóin növelje a svájci borok és borászok megbecsülését, zárt, belső rendezvényein pedig közösséget építsen, illetve hogy szigorú standardjai mentén a minél magasabb minőség felé orientálja a borászok új generációját.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!