A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Határon túli magyar borászokkal búcsúzik a Borkollégium

Kerti Parti

2016-06-15 | Vinoport


Határon túli magyar borászokkal búcsúzik a Borkollégium

Egy igazi nyári Kerti Partival búcsúzik a Borkollégium, Magyarország legrégebbi borismereti oktatással foglalkozó felnőttképzési intézménye június 28-án. Szerencsére a minden borkedvelő által ismert, dr. Rohály Gábor alapította iskola csak a Pasaréti úti helyszíntől és az idei tanévtől köszön el!


A BorMatura Kft., vagy ahogy mindenki ismeri, a Borkollégium első képzése 1991-ben indult, intézményesített formában 1996 óta működik az iskola. A londoni Wine & Spirits Education Trust akkreditációját WSET2 és WSET3 képzési szintekre 2005-ben szerezték meg, Magyarországon elsőként.

 

Az alapítók, dr. Rohály Gábor és dr. Mészáros Gabriella azóta töretlenül dolgoztak a hazai italkultúra fejlesztésén. Nemcsak tanárként, hanem fontos könyvek és szakmai kiadványok szerzői- vagy szerkesztőiként, rendezvények, kóstolók, szakmai bizottságok tagja vagy elnökeként. Túlzás nélkül nevezhetjük őket a hazai borkultúra élharcosainak! A borszakértő páros nevelte ki az elmúlt negyed évszázad hazai borértőinek nagyobb részét, ráadásul az utóbbi 12 évben saját otthonukban kialakított tantermükben tanítgatták az érdeklődőket.

 

Mára kinőttük a helyet, az iskola növekszik, fejlődünk, és egy új helyszínen végre professzionális körülmények között folytathatjuk a tanítást" – mondta dr. Mészáros Gabriella a költözés kapcsán. Az új helyszín különböző termeiben már akár párhuzamosan több tanóra is folyhat, újfajta mesterkurzusokat, interaktív lehetőségeket is tervez a nemzetközi borakadémikusokból álló tanári kar. Ráadásul ősztől, az augusztus 15-i nyitástól kezdve igazán frekventált helyen, a Nyugati pályaudvar közelében, a 1067 Budapest, Podmaniczky u. 31.-ben kereshetjük majd őket.

 

 

Határon túli magyar borászokkal búcsúzik a Borkollégium

Dr. Rohály Gábor

Búcsú különleges borokkal

"Mindig is az volt a célunk, hogy szélesítsük a minőségi borok fogyasztóinak körét, és hogy ráirányítsuk a figyelmet a világ boraira, bortermelő vidékeire" – mondta dr. Mészáros Gabriella. Az egyes mesterkurzusok feladata pedig szerinte olyan tételek bemutatása, amelyeket máshol, máskor nem tudunk megkóstolni. Éppen ezért döntött úgy, hogy a tanévzáró kerti partira határon túli magyar borászokat hív.

 

Vendégei között akadnak, akik már bizonyítottak, és olyanok is, akik most mutatkoznak be. A kötetlen sétáló kóstoló arra is remek lehetőség lesz, hogy a különböző régiók borászai egymással is megismerkedhessenek.

 

Akik már biztosan személyesen is ott lesznek: Maurer Oszkár, Pongrácz Árpád, Mátyás András, és Geönczeöl Attila.

És milyen borokat kóstolhatunk még borokat a budai helyszínen június 28-án?

Garam Mente:

Partium:

Szerémség:

 

Részletek:

Időpont: 2016. június 28. 18:00-22:00

Helyszín: 1026 Budapest, Pasaréti út 14.

Jegyár: 9000 forint

 

Jelentkezés:

www.borkollegium.hu/jelentkezes

Tel.: +36 70 622-1060

Email: info@borkollegium.hu

Facebook: facebook.com/borkollegium

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!