A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Itt a 13 legkiválóbb fehérbor listája

Borkiválóság Top 2016

2016-07-18 | Vinoport


Itt a 13 legkiválóbb fehérbor listája

Kétszázkilencven tétel került be a Borkiválóságok könyvének 2016-os, harmadik fehér- és rozéborokat bemutató kötetébe. Újdonság, hogy a korábbi ötcsillagos értékelési rendszer helyett három kategóriába sorolták a megjelentetésre érdemes borokat. A legrangosabb, a Borkiválóság TOP 2016 minősítést 13 fehérbor kapta meg.


A Borkiválóságok könyvének idei fehér- és rozéborokat bemutató kötete már magába foglalja az angol nyelvű változatot is. Újdonság továbbá, hogy a korábbi ötcsillagos értékelési rendszer helyett három kategóriába sorolták a megjelentetésre érdemes borokat: Borkiválóság borok (fehér és rozé kategória), valamint Borkiválóság Top 2016. A beküldött 722 tételből az Országos Borszakértő Bizottság egy ötnapos kóstoló keretében választotta ki a könyvben bemutatott 290 bort. Ebből 226 fehér- és 51 rozébor lett borkiválóság, míg 

a Borkiválóság TOP 2016 minősítést 13 fehérbor kapta meg:

A teljes kiadvány online is elérhető ide kattintva

 

A Felső-Magyarországi Borrégió oklevélátadó ünnepségén Kiss Eliza felidézte: immár három éve fut az ország egyetlen bormarketing programja, a Nemzeti Borkiválóság Program, és szeretnék a már bejáratott, igényes könyv mögé tenni a még hiányzó kereskedelmi, piaci hátteret is, hiszen azt, hogy jól dolgoznak, valójában az értékesített bor mennyisége mutatja meg. Az egyéni marketing is fontos, de a "szigetszerű" próbálkozások nem elégségesek, össze kell adni ezeket az erőket - tette hozzá. Kitért arra is, hogy a bormarketinget a turizmussal közösen kezeli a kormányzat. (Erről hétvégén hosszabb posztot is írt a Vinoport.hu-ra.) 

 

Kiss Eliza és a Nemzeti Borkiválósági Program csapata ezekben a hetekben személyesen megy el több száz hazai borászatba, hogy megköszönje a részvételt az idei megmérettetésen.

 

A Borkiválóságok könyvének vörösboros kiadványa másfél hónap múlva várható, illetve idén ismét esedékes az aszú- és pezsgőkiválóságok kiválasztása is.

 

 

Kétszázkilencven tétel került be a Borkiválóságok könyvének 2016-os, harmadik fehér- és rozéborokat bemutató kötetébe.​ A Földművelésügyi Minisztérium (FM) gondozásában megjelent kiadványt a tárca kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztosa mutatta be hétfőn Egerben. Habis László, Eger polgármestere (Fidesz-KDNP) ugyanitt arról beszélt, hogy a borkiválóság program egri ünnepe azért is szerencsés, mert összecseng a város stratégiájának központi elemével, mely szerint Eger a minőség városa. Szólt arról is, hogy Eger turisztikai központ, ahol több mint félmillió vendégéjszakát töltenek el évente a látogatók. Fontos a bor- és gasztronómiai turizmus is - mondta.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!