A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Kinyithatnak a termelői borkimérések

A betartandó védelmi előírásokat is mutatjuk

2020-05-25 | Vinoport


Kinyithatnak a termelői borkimérések

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) közleményt adott ki, amelyben értelmezik az idevágó kormányrendelet borágazatra vonatkozó részét.


A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Kormányrendelet engedélyezi “a vendéglátó üzlet belső (zárt) részében – így különösen az étteremben, a kávézóban, a cukrászdában, a büfében, a presszóban – a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztás”-át bizonyos feltételek mellett – olvasható a HNT oldalán.  Ezen feltételek, hogy „az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt  (pl.: orvosi maszk, sál, kendő) viselni és a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság betartása (1,5 méter) kötelező.”

 

 

A vidéki vendéglátó üzletek kerthelyiségében vagy teraszán történő étel- és ital fogyasztást a 168/2020. (IV.30.) Kormányrendelet engedélyezi, Budapesten viszont egyelőre még a korábbi rendelkezések vannak érvényben.

 

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kérdésére az Agrárminisztérium Operatív Csoportjának tájékoztatása szerint az új szabályok a termelői borkimérésekre is vonatkoznak.

 

A HNT felhívja a figyelmet, hogy a rendezvények és gyűlések – egyes családi események kivételével –  a 46/2020 Kormányrendelet értelmében betiltásra kerültek, és erről nem jelent meg újabb rendelkezés, tehát a tiltó van továbbra is érvényben.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!