A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Krakkóban ma a magyar bor a díszvendég

Enoexpo

2016-11-17 | Vinoport


Krakkóban ma a magyar bor a díszvendég

Idén több mint 13 ezer szakmai látogatót várnak a Krakkói Vásárközpont borászati szakkiállítására, az Enoexpóra, amelynek idei díszvendége Magyarország. A magyar borok kedvező fogadtatásra találhatnak a lengyel borkedvelőknél, hiszen a magyar borok fogyasztásának hagyománya van az országban.


 

A november 16. és 18. között zajló kiállításon 60 m2-es önálló standon mutatkozik be hazánk borkínálata. A résztvevő nyolc kiállító mellett a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa közös standon jelenik meg a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal.
 
A kóstolózónának, valamint a borkereskedelemi és gasztronómiai szakembereknek tartott tematikus kóstolóknak köszönhetően összesen 26 termelő kapott lehetőséget arra, hogy a Magyar Bormustrán díjat nyert boraikkal bemutatkozzanak a lengyel közönségnek. A tematikus kóstolókat a Lengyel Borszakírók Szövetségének elnöke, Tomasz Prange-Barczyński tartja. Kísérőrendezvényként több étteremben is tartanak bemutatót a borászok boraiból.
 

 
Lengyelország hazánk fontos gazdasági partnere, az utóbbi két esztendőben rekordokat döntő kereskedelmi forgalommal, írja a HNT közleményében. Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára a kiállítás megnyitóján hangsúlyozta: a lengyel fogyasztók és szakmai döntéshozók számára egyaránt meg kell mutatni a minőségi korszakváltást, amely hazánk borászatát az utóbbi évtizedekben jellemzi.
 


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!