A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Különlegességeket is kóstolhatunk a rendhagyó karácsonyi borvásáron

Több mint 35 kiállító és legalább 200 bor

2017-11-29 | Vinoport


Különlegességeket is kóstolhatunk a rendhagyó karácsonyi borvásáron

A borok és a szeszes italok a karácsonyi ajándékozás jolly jokerei – családi, baráti, ismeretségi vagy céges körben rendre felbukkannak a palackok, amelyeket általában udvarias mosollyal vesz át a megajándékozott, majd a tokaji aszú felkerül a szekrény tetejére, a whisky a vitrinbe, az édes tankpezsgőt megkapja valamelyik kedves nőismerős, a hiperes chilei vörösbor pedig épp jó lesz annak a távoli rokonnak, akiről valahogy mindig elfeledkezünk.


Ha igazán személyessé szeretnénk tenni az ajándékozást és valódi örömet szereznénk egy-egy jól megválasztott, minőségi borral vagy pezsgővel, akkor érdemes felkeresni a Winelovers Xmas karácsonyi kóstolót és vásárt.

 

„A megfelelő karácsonyi ajándék kiválasztása sokunk számára komoly kihívást jelent és hajlamosak vagyunk az utolsó pillanatra tartogatni a vásárlást. A tökéletes ajándék a megajándékozott iránti figyelemről szól – érdemes ezért a bort is úgy megválasztani, hogy ez a figyelem tetten érhető legyen a palackban” – ad tanácsot Ádám Boglárka, a Winelovers rendezvények főszervezője.

 

A december 9-én, szombaton a Corinthia Hotel Budapest Báltermében megrendezésre kerülő rendezvényen – rendhagyó módon – nem csak megkóstolni lehet a kiállító pincészetek válogatott tételeit, de egy-két palackkal meg is lehet ezeket vásárolni a helyszínen, vagy ingyenes házhoz szállítással megrendelni a nagyobb mennyiségeket.

 

Több mint 25 borász és kereskedő kb. 200 tétele lesz egyetlen helyen elérhető és kóstolható: a pezsgőtől a desszertborig a hazai és nemzetközi kínálat színe-java, minden pénztárcának és ízlésnek megfelelően. A bőséges választékban való eligazodáshoz pedig szakértő segítséget nyújtanak a kiállítók, legyen szó ajándékválasztásról, az ünnepi asztalra szánt borkülönlegességekről, vagy az új esztendőt ünneplő koccintásról.

 

A borokon kívül kézműves termékeket, különleges falatokat és házi készítésű finomságokat is kóstolhatnak a Süss, a Stelázsi, az Osztriga Sommelier és a Budai Gesztenyés Étterem standján és újabb ajándékötleteket kaphatnak mind tőlük, mind a további kiállítóktól, hiszen jelen lesz a Saeco – ahol a kávékóstolás mellé jár egy kedvezménykupon is, amely Saeco kávégépre váltható be – , az AC su misura, a Schiszler Pálinka, az Oroszlános Borhotel és az Andrássy Rezidencia is.

 

A borok féldecis mennyiségben a rendezvény belépőjegyének értékében kapott kuponok ellenében kóstolhatók, de a kuponok akár egy-egy palack borra is beválthatók. Érdemes sietni a jegyvásárlással: a december 4-ig megvásárolt belépőjegyek mellé egy palack Malatinszky Kúria "Signature" Cabernet Franc 2014 jár ajándékba!

 

 

Néhány ötlet az ajándékvásárláshoz

 

Legyünk tisztában azzal, hogy a megajándékozni kívánt személy milyen borokat szeret: szárazat vagy inkább édeset? Könnyedebbet vagy testesebbet? Fehér vagy vörösbort? Van kedvenc szőlőfajtája, borvidéke? Van-e olyan bor, ami igazán emlékezetes volt számára? Ha ezekkel tisztában vagyunk, már nem lesz nehéz a választás.

 

Konzervatívabb ízlésvilágúaknak

válasszunk klasszikus bort, például egy bordói típusú házasítást Villányból, egy jó nevű pincészettől.

 

Mit ajánlunk?

Gere Attila Kopar Magnum 2007

Jammertal Borbirtok, Cassiopeia Franc 2011

 

Kísérletező kedvűeknek

keressünk egy kisebb, feltörekvő pincészetet; nézzünk körül a természetes borok között, válasszunk egy izgalmas, kevésbé ismert szőlőfajtát, borvidéket, vagy válasszunk egy külföldi bort!

 

Mit ajánlunk?

Hollóvár (Takács Lajos, Somló) – Hárslevelű 2012
Domaine des Escaravailles (Franciaország) - Cotes du Rhone Les Sablieres 2015

 

A borral még csak most ismerkedőknek

egy könnyen értelmezhető, illatos fajtából készült bor lehet ideális választás.

 

Mit ajánlunk?

Kamocsay Ákos Prémium Borok Ihlet Cuvée 2015

Fekete Borpince: Tramini cuvée 2014

 

A haladó borkedvelőket

kényeztessük igazi különlegességgel. Egy kiváló évjáratban született tokaji aszú vagy egy tradicionális eljárással készült prémium pezsgő biztosan telitalálat lesz.

 

Mit ajánlunk?

Zsadányi Szőlőbirtok és Pincészet, Tokaji Aszú 2013

Garamvári Brut Magnum 2000

 

Az ajándékozás az örömszerzésről szól - ne akarjunk az ajándékkal „nevelni”, tartsuk tiszteletben a megajándékozni kívánt személy ízlését, még akkor is, ha az eltér a sajátunktól. Figyeljük az árcímkét is, és ne felejtsük el, hogy egy túlzó ajándék zavarba ejtő lehet. Ne költekezzünk tehát erőn felül; az ajándékozás nem a pénztárca vastagságának fitogtatásáról szól. A figyelmességet egy méregdrága tétel nem helyettesítheti.

 

 

Mivel ünnepeljünk?

 

Ha az ajándékozással már jól állunk, és szeretnénk egy kicsit magunkat is kényeztetni, akkor használjuk ki a lehetőséget és kóstoljunk olyan tételeket, amelyeket csak ritkán van lehetőségünk.

 

Javaslatunk ínyenceknek:

 

Mumm Millesime 2006
Bodegas Roda - Rioja Reserva 2012
Babits 6 puttonyos Tokaji Aszú – Prémium, Poklos dűlő, 2013
Szepsy István 6 puttonyos Tokaji Aszú 200
8

 

Engedjünk a csábításnak, hiszen ha beleszeretünk egy borba, akár aznap haza is vihetünk belőle! A karácsonyi menühöz és az ünnepek utáni beszélgetésekhez is biztosan megtaláljuk az ideális kísérőt a Winelovers Xmas kóstolón és vásáron.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!