A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Még a támogatási keret negyedére sem érkezett igénylés

Nem túl nagy a borszőlő-telepítési kedv

2020-05-19 | Vinoport


Még a támogatási keret negyedére sem érkezett igénylés

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) összesítette az áprilisban beérkezett kérelmeket. Az elbírálást még májusban befejezik.


Az új borszőlő-telepítésre vonatkozó engedélyezési szabályozás értelmében a növekedés éves mértéke legfeljebb az előző borpiaci évben megállapított összes hazai szőlőterület 1%-a lehet, így idén az új telepítések számára engedélyezhető terület nagysága 654 hektár – olvasható a HNT tájékoztatójában.

 

 

Az új telepítési engedély iránti kérelmet április 1. és április 30. között lehetett benyújtani a létesítendő ültetvény helye szerint illetékes hegybírónál. Áprilisban összesen 158,5 hektárra adtak be kérelmet, ami a lehetséges 654 hektárnak még a negyedét sem éri el. A benyújtott kérelmeket a HNT május 30-ig kiértékeli.

 

A Vidékfejlesztési Program telepítési támogatásának időszaka nem zárult most le, a kérelmek benyújtására 2020. augusztus 31-ig van lehetőség, azokat a borvidéki településeken gazdálkodókat érinti, akik legalább 0,25 hektár kívánnak telepíteni.

 

Az új telepítési engedély minden esetben 3 évig használható fel. Amennyiben az új telepítést a termelő az engedély érvényességi idején belül nem végzi el, a következő két naptári éven belül nem nyújthat be új telepítési engedély iránti kérelmet.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!