A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Megkezdődnek Tokajban a felvásárlási szerződéskötések

A tavalyi árak lehetnek az irányadóak

2018-07-20 | Vinoport


Megkezdődnek Tokajban a felvásárlási szerződéskötések

A Grand Tokaj Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan különféle minőségi és terméskategóriákban megkezdi a szerződéskötést a szőlő felvásárlására.


A már bejáratott elektronikus értesítés útján a napokban több mint 1000 kistermelő kap felkérést és egyben tájékoztatást a felvásárlás részleteitől az állami tulajdonú Grand Tokaj Zrt.-től.

 

A szőlő jelenlegi érettségi állapota alapján idén egy jó évjáratra és a szokásosnál két héttel korábbi szüreti kezdésre számítanak – olvasható a közleményben. Az ültetvényellenőrzés során kiválasztott parcellákról több terméskategóriában akár 90 ezer mázsa szőlő is felvásárlására kerülhet. A Grand Tokaj Zrt. tájékoztatása szerint idén is a tavalyi felvásárlási árak lesznek az irányadóak. Ez azt jelenti, hogy az eredetvédett tokaji borok alapanyagát adó tokaji (OEM) szőlő ára legalább 100 Ft/kg lesz a 2018-as szüret során, de fajtától és mustfoktól függően a 140-250 Ft/kg-ot is elérheti.

 

Goreczky Gergely, a vállalat vezérigazgatója a szerződéskötések megkezdésével és a felvásárlási árakkal kapcsolatban elmondta: kölcsönösen jó együttműködésre törekszenek a szőlőtermelőkkel az egyre jobb minőségű alapanyag előállításáért. Bár a nemzeti társaság borainak értékesítése újra folyamatosan növekszik, a Grand Tokajnak rendkívül erős nemzetközi versenyben kell helytállnia a száraz és édes tokaji boraival, aminek alapvető feltétele a magas minőség és a borvidéki szereplők összefogása.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!