A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Megvan az Év Bortermelője cím 5 idei jelöltje

Nincsenek nagy meglepetések a névsorban

2020-10-30 | Vinoport


Megvan az Év Bortermelője cím 5 idei jelöltje

December 4-én hirdeti ki a Magyar Bor Akadémia a 2020-as Év Bortermelője cím győztesét. Nyilvánosságra hozták a döntősöket.


Az Év Bortermelője kitüntetés több mint 30 éves múltra tekint vissza, a magyar bortermelők által elnyerhető egyik legrangosabb hazai kitüntetés. A díj odaítélése idén is a jelölési szakasszal vette kezdetét, mely során a Magyar Bor Akadémia több mint 600, a szőlész-borász és a vendéglátó ágazatok elitjét képviselő szakembert szólított meg, hogy nevezzék meg az általuk a címre legméltóbbnak tartott három bortermelőt – olvasható a honlapjukon. A felkérésnek végül háromszáznál is többen tettek eleget.

 


Az Év Bortermelője díj öt jelöltje közül négy az így kapott szavazatok összesítésével érdemelte ki helyét a legjobbak legjobbjai között, míg egy jelöltet – a hagyományoknak megfelelően – a díj korábbi győztesei közösen neveztek meg.

 

Az előző évek győztesei

 

2017: A gépészmérnökből lett borász 40 éves pályafutásának csúcsára ért

2018: A határon túli magyar borászt választottak az Év Bortermelőjének

2019: „A borkészítés olyan, mint a művészet” - állítja a győztes

 

Idén az alábbi öt kiváló borász várhatja majd a végső szavazást az Év Bortermelője cím sorsáról 2020-ban:

 

Az idei évben a pandémiás helyzetre tekintettel elmarad a jelölteknek bemutatkozási lehetőséget nyújtó Borest a Bor Akadémián rendezvény. A bemutatkozás így online csatornákon a jelöltek kisfilmjeivel fog majd megtörténni. 
 

Az öt jelölt közül a Magyar Bor Akadémia tagjai választják ki a 2020-as Év Bortermelője Magyarországon díj nyertesét, egyéni, titkos szavazással. A győztest 2020. december 4-én, sajtótájékoztató keretében hirdeti ki az Akadémia.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!