A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Mit igyunk nyáron? 2012

Borkereskedők, borbárosok tippjei 2. rész

2012-07-09 | Tóth Adrienn


Mit igyunk nyáron? 2012

A kánikula a héten várhatóan tovább folytatódik, ahogy nyári borajánló rovatunk is. Ebben a sorozatban olyan emberektől kérünk üdítő, nyári bortippeket, akiknek borkereskedőként kifejezetten sok bort van alkalmuk kóstolni. A múlt héten közreadott Zwack, Monarchia és Double You javaslatok után a héten a Bortársaság, a Budai Borszalon és a Radovin következik.


Kovács Gergely – Bortársaság


Nagyon Nyár 2011 gyöngyöző rozé

Tavaly ünnepeltük a 18. születésnapunkat. Akkor indult a Bortársaság „Nagyon” sorozata a Nagyon Felnőtt nevű születésnapi vörösborral. Két hét alatt elfogyott. Most itt a család második tagja, a Nagyon Nyár gyöngyöző rozé Villányból, a meleg napokra. A Tóth Andrej képzőművész barátunk tervezte címkével is ezt szerettük volna kifejezni – egy bor minden alkalomra, bárhol, bárkivel, bármikor. Finom mályvacukorillat, gazdagon gyümölcsös korty, halvány édességgel a végén. Frissítő gyöngyöző bor, amely jól lehűtve a legélvezetesebb. Nagyon nyarat mindenkinek.

Mit igyunk nyáron? 2012

Telmo Rodriguez – Al Muvedre 2010

Klasszikus bisztróbor a spanyolországi Alicante borvidékről. A címkén tinto joven, azaz friss bor felirat – mikor innánk, ha nem most, amikor ilyen gyönyörű a világ, és ki lehet ülni a szabadba. A régi-régi, bokorművelésű muvedre (más néven monastrel) szőlő primőr gyümölcsössége, rendkívül gazdag textúrája némi vadsággal, bujasággal párosul benne. Élénk, izgalmas, remek érték – nyáron grillezéshez kihagyhatatlan.

Skizo – Muskotály 2011

Új fiúk a Bortársaság választékában. Mező Sándor és Sike Balázs borai közül bármelyik tökéletes választás lehet nyárra. Ez az elképesztően illatos, száraz ottonel muskotály például tiszta szőlő, licsi és rózsa. Finoman olajos, könnyű és vidám bor. Vagány címkéje miatt is szuper választás, ha egy esti grillpartiba visszük.

Mátéffy Kriszta – Budai Borszalon


Ludányi – Mátrai Olaszrizling 2011

A bor rezedaillata elvarázsol, íze a keserű mandulára emlékeztet. Könnyű, élvezetes bor, akár fröccsként is fogyasztható.

Vida – Rosé 2011

Kékfrankos, pinot noir és kadarka szőlőből készült gyümölcsös rozé. Engem a bor illata és íze is az eperre emlékeztet; meleg nyári esték kihagyhatatlan bora.

Mit igyunk nyáron? 2012

Evowine – Lizzy Habzóbor 2011

Pinot noir szőlőfajtából készült üde, friss, száraz habzóbor. Illatában és ízében a málna és eper dominál. A mókás név mellé könnyed, gyümölcsös karakter társul. Igazi vízparti bor. Jól behűtve fogyasszuk!

Radosevics Radovan – Radovin


Aperol Spritz

Az egyik legjobban fogyó ital mostanában az aperol: jó proseccók, illetve magyar gyöngyöző borok, egy kis kesernye, egy kis buborék és jó sok jég.

Mit igyunk nyáron? 2012

Halmai Csaba – Tüske Rosé 2011

Csaba rozéja nagyon könnyű hagymahéjszínű, épp légiessége miatt veszik meg sokszor.

Meinklang – Zöld Veltelini 2011

Annak ajánlom, aki most barátkozik a fajtával, hiszen a magyar piacon osztrák zöld velteliniből olcsóbbat, jobbat nem talál. Ha magyar, akkor viszont Losonci!

Sorozatunkat a jövő héten folytatjuk!

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!