A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Nyitott Pince Napok 2008.

Pünkösdkor nyitva vannak a pinceajtók

2008-05-07 | Tóth Adrienn


Az idei pünkösdi hétvégén, május 10-e és 12-e között harmadszorra rendezik meg a Nyitott Pince Napokat. Az esemény célja, hogy ezeken a napokon a borászatok által nyújtott kedvezmények és programok minél több embert túrára, sőt egyenesen bortúrára csábítsanak. Hiszen sokan vannak, akik rendszeresen tesznek vagy tettek már életükben ilyen célzattal kiruccanásokat, de olyanok is akadnak, akik eddig még nem gondoltak erre a lehetőségre. Hétvégén mindhárom csoport tagjainak rendelkezésére áll több mint száz hazai pincészet kedvezményes kóstolókkal, szakértő vezetésével és különleges kiegészítő programokkal.


A Nyitott Pincék Szövetsége, a Bacchus Arts Stúdió és a Magyar Turizmus Zrt. harmadik alkalommal szervezi meg ezt az akciót, amely során hazai pincészetekkel összefogva azon fáradoznak, hogy egy eseménydús, hosszú borhétvége segítségével népszerűsítsék a pincelátogatást, és élénkítsék a hazai borturizmust.

Nem titkolt cél az sem, hogy a vendégéjszakák számát növeljék, hiszen várhatóan a gyakran messzi vidékekre látogató borturista sok esetben dönt majd úgy, hogy nem csak egy gyors látogatást tesz a helyszínen, hanem behatóbb tanulmányozás alá vonja a helyi pincészeteket, azok működését, különös tekintettel a végtermékre.

Mi is történik pontosan ez alatt a hétvége alatt? A résztvevő pincészetek a háromból legalább két napon nyitva tartanak reggel kilenc és este hét óra között. Ez idő alatt a vendéglátó házigazda, azaz maga a borász vagy a pincészetben dolgozó borhoz értő szakember fogadja a vendégeket és vezeti körbe - igény esetén – a pincében, elmagyarázva a borkészítés rejtelmeit, megismertetve a kedves látogatóval a helyi borkészítési filozófiát. Ezt megelőzően, ezalatt illetve ezt követően lehetőség van legalább háromféle bor kedvezményes vagy ingyenes kóstolására. Persze azért nem kell feltétlenül három bornál megállni…

Hogy pontosan hol is lehet kóstolni ezen a hétvégén, arra fényt deríthet a Vinoporton, a programajánló rovatunkban ugyanis megtalálja a résztvevő pincészetek névsorát.

Azoknak pedig, akiket a korábban már szőr mentén említett különleges kísérő programok érdekelnek, szintén szolgálhatunk néhány alternatívával:

Pünkösd Badacsonyban
Négy pincészet és számos kísérő program várja a pünkösdkor Badacsonyba látogatókat. A Nyitott Pincék Napja keretén belül az Edegger K.F.T., a Sipos Borház, a Borbély Családi Pincészet és a Szent György Pince tárja ki ajtóit a borkedvelők előtt. A színes programok közül kiemelkedik a Fiatal Művészek fesztiválja, amin fanfárok hangzanak el, szerenádoznak reneszánsz és barokk kori zenékből, kamarazenekar ad koncertet, de lesz kézműves foglalkozás is, hogy a gyerekek energiái is le legyenek kötve. A pünkösdi eseményekre misével és körmenettel emlékeznek. A Borbély Családi Pincészet a Rózsakőnél az ifjú párokat eljegyzési ceremóniára hívja. Egy hagyományt szeretnének feleleveníteni, amelyben az ötletadó Kisfaludy és Szegedy Róza románca volt. Várják a fiatalok jelentkezését, akiket május 11-én, 11 órakor Badacsonyi Kéknyelű borral, az „Eljegyzések Borával” köszöntenek! Tovább

Nyitott Pincék Napja a Szirmay-kúriába
A Nyitott Pincék Napja sorozat egyik ez évi színhelye az Oroszlános Borvendéglő épülete lesz, mely egykor a Szirmay-kúria nevet viselte, azonban ma már vendéglőként üzemel, ahol borvacsorákkal, borkóstolókkal fogadják a betérőket. A Nyitott Pincék Napja keretén belül három napon át várják ide a gasztronómia szerelmeseit, akiket többféle kedvezménnyel csábítanak boraik kóstolására... Tovább

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!