A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Pályázat fiatal borászoknak

2016-11-04 | Vinoport


Pályázat fiatal borászoknak

A Pannónia Női Borrend alapítványa 35 év alatti borászok jelentkezését várja negyedik alkalommal meghirdetett pályázatára.


 

A Pannónia Női Borrend által létrehozott Pannónia Aranygyűrű Alapítvány negyedik alkalommal hirdeti meg pályázatát ifjú borászok számára. A fiatal borászok helyzete Magyarországon nem tekinthető könnyűnek, hiába készítenek kiváló borokat, sokszor nehéz komoly sikereket, elismerést elérniük. Azért is hívta életre az Alapítvány a pályázatot 2011-ben, hogy a pályájuk elején járó, de már értékes borokat alkotó, tehetséges borászok elismerést és nyilvánosságot kaphassanak. A fődíj egy 14 karátos arany pecsétgyűrű és egy Vándorserleg.

 

A pályázaton minden olyan borász elindulhat, aki nem töltötte még be 35. életévét, rendelkezik minimum középfokú borász-technikusi végzettséggel, illetve a megfelelő szakmai gyakorlatnak is a birtokában van, vagyis eltöltött legalább két évet egy borászatnál.A pályázó által készített, palackozott borral lehet elindulni a megmérettetésen, és szükséges továbbá a NÉBIH által kiadott forgalomba hozatali engedély is. Az évjáratra vonatkozóan az Alapítványnak nincs kikötése, de kizárólag olyan bor indulhat a versenyen, melyből legalább 300 palack készült.

 

 

Az idei évben a kiírás annyiban módosult, hogy az eddig megszokott, írásos ismertetők helyett egy 5 perces videót kell készíteniük a jelentkezőknek, melyben kifejtik borkészítési filozófiájuk, eddigi tevékenységüket és egyúttal bemutatják a pályázatra beküldött borukat is. A konkrétumok megismertetése mellett az is célja a videónak, hogy lehetőséget adjon a fiatal tehetségeknek a hazai borászattal összefüggő álláspontjuk kifejtésére egy újszerű, eddig nem használt platformon keresztül.

 

„A fiatal borászok támogatására 6 évvel ezelőtt, 2010-ben hoztuk létre a Pannónia Aranygyűrű Alapítvány-t, melynek keretében először 2011-ben hirdettünk pályázatot az új borász-nemzedék számára. A két évre szóló elismerést eddig három fiatal borász nyerhette el, 2017 tavaszán pedig már a negyedik alkalommal kerül kiosztásra a díj. Fontos megjegyezni, hogy a szakmai elismerés mellett más módon is támogatja az Alapítvány az új generációt: a nyertes, támogatóinknak köszönhetően személyre szabott, további juttatásokkal is gazdagodik majd.” – mondta el a pályázatról Gere Andrea, a Pannónia Női Borrend tagja.

 

Eddigi díjazottak:

2011: Sebestyén Csaba

2013: ifj. Figula Mihály

2015: Keresztes Ákos

 

További információk a pályázatról ide kattintva, valamint ezen az elérhetőségen: az alábbi linken találhatóak: pannonianoiborrend@pannonianoiborrend.hu

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!