A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Piaf, Prince, Nik West, basszusgitár és egyetem

Fix TV

2017-11-08 | Vinoport


Piaf, Prince, Nik West, basszusgitár és egyetem

November 9-én (ismétlés: november 16-án) Botos Éva színművész és Muck Éva zenész, a Queen Of Strings (Húrok Királynője) elnevezésű nemzetközi verseny korábbi győztese vendégeskedik Szabó Zoltán Attila törzsasztalánál az Alexandra Pódiumon, a FIX TV-ben.


 

A sokszínű, igényes műsor új korszakához ért, hiszen nemrégiben az 50-ik adást láthatta a közönség, amelyben Tompa János nemzetközi sakkmester és Benkóczy Zoltán a Budapesti Operettszínház elismert színművésze társalgott a Szabó - Dúzsi műsorvezető párossal. Az 51. Törzsasztalban Botos Éva színművész, rendező és Muck Éva basszusgitáros, a „húrok királynője” cseveg színházról, zenészlétről, művészi világlátásról, a Piaf-jelenségről.

 

 

Szabó Zoltán Attila Muck Évát az említett nemzetközi versenyről is kifaggatja. Kiderül, hogy a zsűriben olyan világsztárok foglaltak helyet, mint Nik West, Prince egykori basszusgitárosa, akit Dave Stewart a női Lenny Kravitzként tart számon, s aki Magyarországon is koncertezett már – legutóbb a Momkult-ban. Éva egyébként zenészcsaládból származik, édesapja Muck Ferenc szaxofonos, a népszerű Mucky. A basszusgitáros első lemezét Bassology címmel, a Cseh Tamás program támogatottjaként, idén jelentette meg.

 

 

Botos Éva a jelenkori hazai színjátszás pozitív és negatív jelenségeiről, kulisszatitkokról is beszámol. Dúzsi Tamással és Szabóval közösen igyekszik a törzsasztalnál megfejteni Edith Piaf titkát, kivételes művészetének lényegét, máig tartó mágikus hatása okait. (A színésznő a Mészáros Márta rendezte Edith és Marlene előadásban a francia sanzonénekesnőt alakítja.)

A szerkesztő-műsorvezető Somló Tamást idézi, aki azt vallotta, hogy „a zene közkincs, mindenki kicsit ért hozzá, így csak azzal lehet kitűnni, ha valaki alaposan kitanulja az elméleti részt a hangszerjáték mellett. Emellett párhuzamosan humán tárggyal is foglalkozni kell főiskolán vagy egyetemen. Nem szabad úgy ráállni a zenére, hogy én csak abból akarok boldogulni…” Muck Éva egyetért az LGT legendás művészével; egyetemi képzésre jár, civil foglalkozása van, amit remekül egyeztetni tud a fellépésekkel.

 

A Törzsasztalnál Dúzsi Tamás nagyszerű borait kóstolják a vendégek. A stúdió díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról pedig ezúttal sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat.

 

Az előző adás megtekinthető itt.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!