A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Rövid borhírek Sopronból

Boroktatás, német magazin, olasz túra

2009-04-13 | Tóth Adrienn


Rövid borhírek Sopronból

Sopronban, ahogyan már korábban megszokhattuk, most is zajlik az élet! Szó lesz arról, hogy a régióban tavasszal induló borszakértői oktatás keretében nemzetközi ismeretanyagra tehetnek szert a tanulók. Ezután kitérünk egy német újságíró látogatására, végül pedig beszámolunk arról, hogy miért utaztak a soproni borászok Olaszországba.


 

WSET oktatás indul a régióban

A főváros egyik legmeghatározóbb iskolája, a Borkollégium összefogott a soproni Bormarketing Műhellyel annak elősegítésére, hogy ezentúl ne csak Budapesten lehessen magas szintű ismeretanyagot elsajátítani a bor témájában. Az oktatás és a vizsgáztatás a londoni székhelyű Wine and Spirit Education Trust standardja alapján valósul meg, így az idén tavasszal induló képzéseken erős nemzetközi szemlélettel találkozhatnak a hallgatók.

A kurzusokon szó lesz a bor kereskedelmi értékéről, tulajdonságairól, felszolgálásának lényegi vonásairól, a borkóstolás alapjairól, a szőlőtermesztésről, a borstílusokról és hazánk borvidékeiről is. Az előadásokat és a közös kóstolókat Élő László nemzetközi borakadémikus, Lukács Szabolcs 2007. Országos Sommelier bajnoka és Rigler Zsolt, a Bormarketing Műhely vezetője tartja majd. A tanfolyamokról folyamatos tájékoztatást adunk Programajánló rovatunkban.

Soproni borok a Business Travellerben

A német üzleti utazó magazin márciusi-áprilisi számában két oldalas cikk jelent meg a Soproni borvidékről „Új Magyarország” címmel. A borturisztikai témában már számos könyvet és cikket publikáló szerző, Susi Piroué a Magyar Turizmus Zrt. meghívására három pincészetet látogatott meg: egyet Sopronban, egyet Balfon és egyet Fertőrákoson. A pincészetek és a régió tipikus borainak bemutatása mellett a szerző a vidék szépségéről is írt. A magazin évente hat alkalommal jelenik meg több, mint 100 000 példányban.

A Vinitaly-n jártak a soproni borászok

A borvidék borászait képviselő Bormarketing Műhely Kht. fontosnak tartja, hogy olyan projekteket is megvalósítson, amelyek a helyi borászok nemzetközi kitekintését támogatják. Rigler Zsolt, a Kht. vezetője a Vinoportnak elmondta, hogy a hasonló kezdeményezésektől nem rövidtávú hasznot remél, de úgy gondolja, hosszú távon sokat profitálhat a borvidék a hasonló szakmai kirándulásokból. A 35 fő utazási költségeit így részben pályázati támogatásokból fedezték.A négy napos kirándulás keretében Toszkánában egy kis családi pincészet mellett a borvidék egyik legnagyobb borászatát, a Castello Banfit látogatták meg. Ezt követően két napot töltöttek Veronában, Európa egyik legnagyobb nemzetközi borkiállításán, a Vinitaly-n. A szakmai utat egy triesti pincészet meglátogatásával fejezték be.

Ha értesülni szeretne a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezzen Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!