A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szőlészeket, borászokat is érintő adatgyűjtésbe kezdett a KSH

Az adatszolgáltatás kötelező

2018-11-20 | Vinoport


Szőlészeket, borászokat is érintő adatgyűjtésbe kezdett a KSH

November közepén kezdődött a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kötelező mezőgazdasági adatgyűjtése. Felmérik a szőlőterületeket is.


A KSH november 15-én elindított adatgyűjtésének a célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat. A kapott  adatokat a gazdaságirányítás döntéseknél fogják használni, illetve az Európai Unió és a gazdálkodók részére elérhetővé teszik.

 

 

A december közepéig tartó összeírás a szántóföldi növények, a zöldségfélék termesztésére és felhasználása mellett a szőlő- és gyümölcstermesztésre is kiterjed. Ezen túl foglalkozik a mezőgazdasági tevékenység munkaerő-szükségletével, a mezőgazdasági tevékenységet közvetve vagy közvetlenül segítő beruházásokkal is.


Az adatszolgáltatás kötelező. Azoknak az adatszolgáltatóknak, akik elektronikusan (e-mailben) vagy postai úton kaptak felkérő levelet, lehetőségük van rá, hogy november 25-ig elektronikusan töltsék ki a kérdőívet. Ha az elektronikus kitöltés sikeres a KSH által megbízott összeíró már nem keresi fel az érintetteket.

 

Az összeírók november 26. és december 15. között keresik fel az ország 484 településének kijelölt körzetének 106 ezer háztartását.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!