A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szüret előtt menesztették a HNT-főtitkárt

Bodnár is érintett lehetett a Tokaj Kereskedőház botrányában

2015-08-07 | Vinoport


Szüret előtt menesztették a HNT-főtitkárt

A Vinoport.hu megbízható forrásból úgy értesült, hogy menesztették állásából Bodnár Pétert, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkárát, aki érintett lehetett a Tokaj Kereskedőházhoz kapcsolódó botrányban. Csak az időzítés a meglepő.


A Vinoport.hu megbízható forrásból úgy értesült, hogy menesztették állásából Bodnár Pétert, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkárát. 

 

A hvg.hu júniusban arról írt, hogy Bodnár is érintett volt a Tokaj Kereskedőházat övező botrányban. Részlet a cikkből:

 

"Az egyik szem- és fültanú azt állítja: akkor se értette, de azóta se érti, miként produkálhat két hivatalos nyilvántartás ugyanarról a borról komoly mértékben eltérő eredményeket. Márpedig a hegybíró számai szerint a TK 2014-es (leendő) aszúja nem éri el a minimálisan előírt 19-es alkoholfokot akkor se, ha a cég főborászának papírjai és mérései igen jó, 25,5 fokos aszúnyersanyagról szólnak. Az ülés egy másik résztvevője szerint az a legfurcsább, hogy ha a hiba nem a TK-nál keletkezett, akkor hogy lehet az, hogy csak az állami borászat akadt fenn a szűrőn. Ráadásul: ha a hibát a hegyközségi információs rendszerben kell keresni, akkor ez azt jelenti, hogy az nem most került oda – mivel a HEGYIR-t e területen legutóbb két éve programozták le."

 

 

Forrásunk úgy tudja, hogy Bodnár hivatalosan közös megegyezéssel távozik a HNT-től. Az időzítés mindenesetre biztosan nem a legjobb, hiszen a főtitkár áll a hegybírók élén, és a szüreti munkálatok idején nélküle nagy lehet majd a kavarodás. A pozícióra pedig pályázatot kell kiírni, így az utód megtalálása még eltarthat egy darabig.

 

A Tokaj Kereskedőházzal kapcsolatban a héten az a hír is felröppent, hogy a cég heteken belül kifogyhat a pénzből.

 

A kép forrása a kormany.hu.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!