Tájba illő menüvel újult meg a Villa Medici
Pesti István vacsorájával nyitott a MILD
2015-07-08 | VinoportA legszebben tálaló magyar séf – a Michelin-csillagos Pesti Istvánt gyakran jellemzik így. Hogy megérdemli a címet, legutóbb a veszprémi Villa Mediciben bizonyította, a MILD megnyitóján, a Bocuse d’Or Gasztrokörút második állomásán.
Aki borral foglalkozik, mind tudja, hogy a kenyér amellett, hogy eltelíti az embert, letompítja az ízeket és letisztítja az ízlelőbimbókat. Ezzel játszott most Pesti István is: az ételsor közepén kínált kenyeret a kóstolóknak. Ezen kívül az idényszerűségre figyelt, és a magyar mellett európai és ázsiai vonalat is beépített. "A menü elemei közül van, amit már korábban elkészítettünk és vannak olyanok is, melyeket most először – ez utóbbiak esetében a helyszín, a természeti környezet inspirált minket, a vacsorát e két hangulat keveredése tette izgalmassá" – mondta Pesti István, aki ezúttal Amrein Csabával, a Villa Medici séfjével közösen alkotott.
Pesti István
A köztudatba a Babel étterem séfjeként került be, ahol a nyitás után 5 évig egyedi konyhát vezetett, csapatával számos szakmai elismerést kapott. A magyar nagyközönség itt ismerkedhetett meg a molekuláris gasztronómiával. Itteni tevékenységét a Gault Millau étteremkalauz két szakácssapkával jutalmazta. Ezt követően többek között a Baldaszti’s Kitchen konyháját vezette, majd a Tantihoz hívták séfnek. A Tanti alig fél éve nyitott, amikor a Pesti István vezette konyha Michelin-csillagot kapott."Csodálatos, hogy két séf együttműködése milyen páratlan gasztronómiai élményt tud nyújtani. Ez a gasztrokörút egy remek kezdeményezés, hiszen egy-egy ilyen estén zsenik találkoznak a konyhában és mesterműveket alkotnak" – mondta Neubauer Edit, a Villa Medici tulajdonosa. A vacsora egyébként a hely megújulásának nyitó momentuma volt. A Villa, 25 év tapasztalattal a háta mögött, most új irányt vesz: a télikertben megjelenik a fiatalos MILD. A hírek szerint a helyet első osztályú nyersanyagok, magas szintű felszolgálás, kellemes környezet és szakmaszeretet jellemzik majd.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia szervezésében 9 hónapon át tartó, 9 alkalomból álló eseménysorozat apropója, hogy 2016-ban Magyarországon rendezik meg a legrangosabb szakácsverseny, a Bocuse d’Or európai döntőjét. A Gasztrokörút célja, hogy megismertesse a Bocuse d’Or világát a nagyközönségge,l s a bemutatkozó séfek révén egyre közelebb hozhassák a gasztronómia iránt érdeklődőkhöz a magyar fine dining konyhaművészetet.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
Küldetésük a magyar bor (X)
Lérins szigetek: a szerzetesek bora Cannes partjai mellett
Mi történik ősszel egy biodinamikus szőlőben?
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!