A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Tényleg mindenki ott lesz az év legfontosabb bálján

Minden, amit a 2016-os Borok Báljáról már tudni lehet

2015-12-03 | Vinoport


Tényleg mindenki ott lesz az év legfontosabb bálján

A Magyar Borok Bálja első tíz évében a borászok és borkedvelők legszínvonalasabb rendezvényévé, a báli szezon egyik fénypontjává emelkedett. A tényleg exkluzív találkozási ponton most nem kevésbé exkluzív borok, ételek, programok és fellépők várják a közönséget. Akár már sétálójeggyel is.


A Magyar Borok Bálja nem is lehetne teljes Liszkay Mihály zongorajátéka nélkül, sem úgy, hogy a hivatalos borszakértő és gasztronómiai tanácsadó szerepét nem Mészáros Gabriella tölti be. De idén ott lesz mellettük, és a báli borokhoz ételkölteményeket varázsol Bernáth József, az RTL Klub Konyhafőnök című műsorából ismert creative chef, és Gullner Gergő, az InterContinental Budapest chef-je is.

 

Fellép Döme Norbert hegedűművész, a Voice and Guitar formáció, vagyis Micheller Myrtill és Pintér Tibor, sőt, Zséda, aki a „Zongorista és Én” című produkcióját mutatja majd be. Az illusztris társaságot és a közönséget pedig Erős Antónia,az RTL klub kétszer is legnépszerűbb női műsorvezetőnek választott arca fogadja az est háziasszonyaként.

 

Tényleg mindenki ott lesz az év legfontosabb báljánLiszkay Mihály 2015-ben is ott volt a zongáránál

 

A Magyar Borok Bálját tizenegyedik alkalommal rendezik meg 2016. február 27-én, most is az impozáns InterContinental Budapestben. Az ország egyik legnagyobb presztízsű bálján nem csak a hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szereplői teszik tiszteletüket, hanem a legjobb magyar borok készítői is. 

 

Már hagyomány, hogy ilyenkor adják át az egyik legfontosabb szakmai elismerést, a Gál Tibor Emlékdíjat. A jelölteket az Év Bortermelői ajánlják, a közönség pedig szavazatával segítheti őket. Aki a díjat elnyeri, annak szakmai oktatását a továbbiakban a bál szervezői támogatják.

A 2016-os év újdonsága egy sétálókóstoló

Idén száz különböző magyar bor vonul majd fel, vagyis az extrém elegáns környezetben és emelkedett hangulatban szinte a teljes hazai aktuális borkínálatot megkóstolhatják a vendégek. Akit elsősorban ez érdekel, annak a teljes báli jegy helyett lehetősége van báli sétálójegyet váltani.

 

Tényleg mindenki ott lesz az év legfontosabb bálján

Báli ízelítő 2015-ből

Az első információk

A vendégek az üdvözlő szólamokat Döme Norbert hegedűvirtuóztól hallhatják majd, aki 12 éves korában nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem „Különleges Tehetségek Osztályába”, majd korengedménnyel, 17 évesen érettségizett. Jelenleg másodéves hallgató a Grazi Zeneakadémián, párhuzamosan felvették a Bachelor képzésre is. 2015-ben az Európai Unió ifjúsági zenekarával a milánói „La Scala”-ban játszott, októberben pedig átvette „A nemzet tehetsége” címet.

 
A Voice and Guitar London előkelő jazzklubjaiban, valamint 2014-ben Erdélyben is nagy sikerrel turnézott, emellett SWINGUISTIQUE műsorával a németországi Gronau-i jazz fesztiválon, Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválján koncertezett nagy sikerrel.
 

 
A díjátadó után Zsédenyi Adrienn, vagyis Zséda lép a színpadra, aki a „Zongorista és Én” produkciójával érkezik. A Fonogram és eMeRTon-díjas énekesnő, 16 toplistás sláger birtokosa, 3 platina és 3 aranylemezes művész a jazz, a sanzonok és a könnyűzene világában egyaránt jártas. A „Zongorista és én” című műsorába kedvenc dalait válogatta. Felcsendülnek dzsessz-sztenderdek, francia sanzonok, spirituálék és saját slágerek egyaránt.
 
Ifj. Johann Strauss Kék Duna keringőjének dallamára Magyar Táncművészeti Főiskola ifjú tehetségei mutatják majd be a nyitótáncot, ezt követően pedig a Night Cruisers Band szolgáltatja a tánczenét egészen hajnalig. Az előző évi Borbál vendégei már tudják, hogy a Night Cruisers Band repertoárjában a jazz zenétől, az örökzöld dallamokon, a táncdalokon, a magyar és külföldi slágereken át a 60-as, 70-es és 80-as évek sikerszámain keresztül a rock- és napjaink modern zenéjéig minden megtalálható. 
Hamarosan további információkkal jelentkezünk. Addig is néhány egyéb részlet és jegyvásárlás a borbal.hu oldalon.


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!