Tokaji aszúval és sztárelőadókkal népszerűsítik a magyar borokat
Erős csapat utazik a düsseldorfi Prowein-ra
2018-03-09 | VinoportMárcius 18-20 között tartják Düsseldorfban a világ egyik legrangosabb borszakkiállítását, a Prowein-t. Komoly csapattal és színes programokkal csábítja a vásárlátogatókat a magyar stand.
Címlapfotó: Messe Düsseldorf/ctillmann
Március közepén Észak-Rajna-Vesztfáliai tartomány fővárosára, Düsseldorfra szegeződik a borvilág tekintete. Ekkor rendezik meg a világ egyik legnagyobb borászati szakkiállítását, a Prowein-t (tavaly még a címlapfotón látható Sting is ellátogatott a rendezvényre és promózta a Toszkánában található borászatát). A látogatók a magyar borokkal a legnagyobb számban a 15-ös pavilonban, a Magyar Turisztikai Ügynökség által üzemeltetett G03 standon ismerkedhetnek.
Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség bor- és gasztromarketing főosztályvezetője a március 1-jén megrendezett Borjog és Bormarketing Konferencián elöljáróban annyit már elárult, hogy a magyar standon 30-nál is több borászat mutatkozik be, és hogy kiemelt szerepet kap a tokaji aszú; a magyar programsorozat ennek megfelelően az „aszú élmény” nevet kapta.
A kiállítók névsorát (ld. lent) elnézve kijelenthető, valóban Tokaj lesz a középpontban, a borászatok több, mint harmada onnan érkezik. Lesz ezenkívül a standon egy „Botrytis Bar” is, ahol 10 és 18 óra között minden nap aszút lehet kóstolni.
Balassa Bor (Tokaj)
Bock Pince (Villány)
Bodrog Borműhely (Tokaj)
Carpinus Borászat (Tokaj)
Csányi Pincészet (Villány)
Degenfeld Szőlőbirtok (Tokaj)
Dereszla Pincészet (Tokaj)
Domaine Edegger (Badacsony)
Fischer Borház (Badacsony)
Füleky Pincészet (Tokaj)
Garamvári Szőlőbirtok (Balatonboglár)
Gere Tamás & Zsolt Pincészete (Villány)
Gizella Pince (Tokaj)
Haraszthy Pincészet (Etyek)
Heumann Pince (Villány)
Hilltop Neszmély (Neszmély)
Kern Pincészet (Eger / Tokaj / Balatonfüred-Csopak)
Kristinus Borbirtok (Balatonboglár)
Pannonhalmi Apátsági Pincészet (Pannonhalma)
Patricius Borház (Tokaj)
Pfneiszl Pincészet (Sopron)
Royal Tokaji Borászat (Tokaj)
Szászi Pince (Badacsony)
Szeremley Birtok (Badacsony)
Szigetvin Családi Pincészet (Kunság)
Tokaj-Hétszőlő (Tokaj)
Tornai Pincészet (Somló)
Törley Pezsgőpincészet (Balatonboglár / Etyek)
Varga Pincészet (Badacsony)
Vincellér Borház (Sopron)
Fotó: Messe Düsseldorf/ctillmann
Az állandó programok mellett a három nap során Master of Wine-ok és Master Sommelier-k vezetésével mesterkurzusokat tartanak az érdeklődőknek.
Március 18., vasárnap, 14:00
Ajánlat kóstolásra – Tokaji borok aukción: Ronn Wiegand Master of Wine kóstoltat olyan tételeket, amelyekre az április 21-i VI. Nagy Tokaji Árverésen lehet majd licitálni.
Március 19., hétfő, 14:00
400 vulkán és 200 gramm cukor egyensúlya: a kivételes 2013-as évjárat aszúit Markus Del Monego Master of Wine mutatja be.
Március 20., kedd, 14:00
Só, talaj és erő a magyar fehérekben: magyar vulkanikus borok szemináriuma John Szabo Master Sommelier-vel, a Volcanic Wines című könyv szerzőjével.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
A Top 100 legjobb bor közé már csak aranyérmesek kerültek
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!