A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Tokaji Ősz 2012-ben is

Idén a tokaji pezsgők kerülnek reflektorfénybe

2012-09-07 | Tóth Adrienn


Tokaji Ősz 2012-ben is

Szeptember utolsó hétvégéjén, 29-30. között kerül megrendezésre a Tokaji Ősz, egy olyan kétnapos programsorozat, amelyre a jegyek általában hamar elkelnek. A szervezők idén is hét darab kétnapos csomagot kínálnak, amely két dűlőtúrával egybekötött borkóstolót, egy több borászat kínálatát is felvonultató borvacsorát, valamint egy, a Béres Szőlőbirtokon zajló pezsgőkóstolót is magában foglal. A Tokaji Ősz 2012 kapcsán Tajthy Krisztina szervezőt kerestük meg.


 

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Tokaji Ősz elnevezésű fesztivál, amely ezúttal a Hegyalja Pezsgő világa alcímet kapta. Életre hívásában és újbóli megrendezésében nagy szerepet játszott a minőségi borfogyasztást szolgáló rendezvények hiánya Tokaj-Hegyalján. Ezt pótolandó a Tokaji Ősz című rendezvényen olyan szolgáltatásokkal és programokkal várjuk az ide érkezőket, amelyek minden tekintetben a legmagasabb szintet képviselik.

A magas minőségi elvárás hogyan mutatkozik meg a programok tekintetében?

A rendezvény programkínálatát úgy alakítottuk ki, hogy az méltó legyen a tokaji bor által képviselt minőséghez. Nem szeretnénk egy utcai kipakolás keretében tömegeket Hegyaljára csábítani, célunk a minőségi borfogyasztás segítése. Így inkább kevesebb vendéget várunk, de azok kiszolgálásakor a maximumot tűzzük ki magunk elé, mind a kóstolásra kerülő borok, mind az ételek kapcsán. A rendezvényen résztvevő vendégek száma várhatóan 250 fő lesz, és több helyszínen kerülnek lebonyolításra borkóstolók, borvacsorák és dűlőtúrák.

2012-ben a pezsgő lesz a központi téma. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Az eddigi évek során Hegyalja települései kerültek a rendezvény fókuszába pl. Tarcal vagy Erdőbénye. Idén azonban ezzel szakítva egy olyan újdonságnak szeretnénk figyelmet szentelni, mely most kezdi bontogatni szárnyait Hegyalja dűlői között. Ez nem más, mint a pezsgő, ami olyan, akár egy palackba zárt életérzés. Természetesen ez csak töredéke annak a sok-sok Hegyalján készült újdonságnak, amit a borászok ez alatt a két nap alatt be kívánnak mutatni.

A programunkat egy pezsgőkóstolóval egybekötött ebéddel, valamint egy Makány Márta divatbemutatóval zárjuk le, ahol kifejezetten erre a rendezvényre készített, az esemény pezsgői által megálmodott ruhák vonulnak fel a vendégek előtt.

Egy hétvégi program persze ételek nélkül elképzelhetetlen. Mit kell tudnunk a gasztronómiai felhozatalról?

A résztvevő 25 borászat mellett 7 kiváló étterem is bemutatkozik. Fontosnak tartjuk, hogy az éledő hegyaljai gasztronómiának meghatározó szerepet adjunk: kóstolhatók lesznek a Sárga Borház, a Gusteau Kulináris Élményműhely, az Oroszlános Borvendéglő, az Andrássy Rezidencia, az Anyukám Mondta emblematikus fogásai, valamint két meghívott séf, Takács Lajos(Olimpia) és Söptei Róbert (Söptei Pincészet és Étterem) borokhoz megálmodott ételei is.

A záró kóstolón Gódor András, „ A sonkás” ínyencségei és Lengyel József, a győri Mathias cukrászának tortaremekei is megízlelhetőek lesznek.

Kinek szól ez a rendezvény?

Célunk egy Tokaj nevéhez méltó program keretében a tokaji bort, valamint annak filozófiáját ismerő, értő borfogyasztó közönség mind magasabb szintű kiszolgálása. Azokhoz szólunk, akik a tokajit születésének helyén, az egyes borászatokban, maga a borász által szeretnék megismerni, s nem csak a borra, hanem az amögött húzódó filozófiára, s nem utolsósorban az emberre, a borászra is kíváncsiak, valamint igényük van arra, hogy Tokaj-Hegyalja, illetve a tokaji bor fejlődéséről évről évre első kézből értesüljenek.

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!