A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Újévi jókívánságok magyar borászoktól

Boldog új évet kívánunk!

2014-01-02 | Tóth Adrienn


Újévi jókívánságok magyar borászoktól

Bár a jövőbe nézés elképzelhetetlen a múlt lépéseinek áttekintése nélkül, most mégis inkább az eljövendő évre, a jövőtől várt eredményekre gondolunk, amikor közöljük hazai borászok ünnepi jókívánságait 2014-re, amelyek mind a fogyasztóknak, mind a szűkebb és tágabb hazai boros közéletnek szólnak.


Újévi jókívánságok magyar borászoktól

„Az idei nemzetközi elismerésekből, gondolok itt Szepsy Pista bácsira, Sauskáékra, de a többi nemzetközi érmet szerzett borászra is, kívánok a hazai borászatoknak még többet, hogy végre a magyar bor ismét visszakerüljön a világ elitjébe!”

Takler András
Takler Pince, Szekszárd

Újévi jókívánságok magyar borászoktól

„Én azt kívánom minden kedves borkedvelőnek és borfogyasztónak, hogy vigyázzanak nagyon magukra. Az egészséges ember szervezete ugyanis kívánja a magyar bort, legyen az fehér, rozé vagy vörös. Színesebbé teszi a szürke hétköznapjainkat, felejthetetlenné az ünnepnapokat, ihatunk örömünkben-bánatunkban, szóval a bor valóban ezerarcú – például a móri ezerjó, amiről egészen biztosan állíthatom, hogy az. Azt szeretném kérni, hogy a savak és a tanninok bűvöletéből kilépve egy pillanatra csak mi maradjunk... a bor és az ember.”

Csetvei Kriszti
Csetvei Pince, Mór

Újévi jókívánságok magyar borászoktól

„A 2013-as évjáratból körülbelül 20 ezer palack borra számítunk. Szortimentünk idén új taggal bővül: bemutatkozik a Sabar Kéknyelű! Izgalmas szőlőfajta, és nagy kihívás is egyben. További újdonság a pincében, hogy új 500 literes Ézsiás hordókat vettünk a meglévő Trust, Stockinger és a kis barrique hordók mellé. 2014-ben tovább dolgozunk azon, hogy különböző csatornákon kommunikálva intenzív kapcsolatot tartsunk fenn vásárlóinkkal, partnereinkkel. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy megbecsüljük és megtartsuk ezt a borszerető közösséget.”

Ádám Gábor
Sabar Borház, Badacsony

Újévi jókívánságok magyar borászoktól

„Etyek még gyakrabban várja a borkedvelőket, és most már egyre inkább a pezsgőkedvelőket is! Nem csak a saját birtokom nevében hívom Etyekre vendégeinket, hiszen január 18-tól ismét várunk mindenkit minden évszakban az Etyeki Piknikeken az újhegyi Gasztrosétányon 18 pincében. Nagyon fontosnak érezzük az összefogást, hiszünk magunkban, a borainkban és egyre inkább a pezsgőinkben is, ezért sok-sok eseményt szervezünk egész évben. Szeretnénk nagyon sok pozitív élményt nyújtani 2014-ben is minden Etyekre érkező gasztroturistának! BUÉK!”

Rókusfalvy Pál
Rókusfalvy Pince, Etyek-Buda

Újévi jókívánságok magyar borászoktól

„Szeretnénk az Államtól öt éve székhelyként megvásárolt és kifizetett ingatlant birtokba venni, ahol fejlesztés után méltó körülmények között tudunk borászkodni és borkóstoló vendégeket fogadni. Legalább egy jó átlagos évjáratot és a borvidéknek további eredményeket a nemzetközi versenyeken és a fogyasztói kedveltség terén. Fejlődjön tovább a borvidék azon az úton, ahol a saját stílusát megtalálja!”

Dúzsi Tamás
Dúzsi Tamás Pincéje, Szekszárd

Újévi jókívánságok magyar borászoktól

„A 2013-as év sikeres volt számunkra, elértük az általunk 2009-es piacra lépésünkkor célul kitűzött éves eladott palackszámot. Idén pedig már a tizedik szülinapját ünnepeljük az általunk visszatelepített szőlőterületnek. Azt hiszem, felnőttünk, és az a nagy szerencsénk, hogy ezzel nem vagyunk egyedül a borvidéken. Szeretnénk, ha az idei év során újrakóstolnátok a villányi borokat, és újraértékelnétek a pozíciójukat a magyar borpiacon. Azt hiszem, sok meglepetés ér majd titeket, főleg azokat, akik az elmúlt években kevésbé figyeltek ránk. És természetesen mindenkinek boldog új esztendőt kívánunk!”

Pécsi-Szabó Dénes
Janus Borház, Villány

Újévi jókívánságok magyar borászoktól

„Szerencsénkre a 2013-as év kiváló eredményekkel örvendeztetett meg bennünket. Reméljük, hogy ez a továbbiak során is népszerűsíteni fogja a somlói bor hírnevét. Most már előre kell tekintenünk, és a Somlón az elismert fajták népszerűsítését kell közkinccsé tenni. Ehhez minden előfeltétel megvan, mert a Somló mint termőhely egyedülállóan alkalmas ennek megvalósítására. Az utóbbi évek tapasztalata szerint az olaszrizling kiváló tulajdonságai jutottak érvényre, és reméljük, hogy a hátrányos megkülönböztetés ellen tudunk eredményeket felmutatni. Reméljük, hogy az Olaszrizling Októbernek lesz folytatása, mert ez elősegíti a rizlingborról alkotott kedvező vélemények kialakítását, hasonlóan a Furmint Február rendezvényhez, illetve borokhoz.”

Fekete Béla
Fekete Pince, Somló

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!