A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Változik a WSET-diploma megszerzésének menete

Még naprakészebb tudást fog nyújtani a képzés

2019-04-26 | Vinoport


Változik a WSET-diploma megszerzésének menete

2019. augusztus 1-től jelentős változások lépnek életbe a WSET oktatásban, átalakulnak a diploma megszerzésének feltételei.


A világ elsőszámú boroktatási intézményénél, a World and Spirit Educational Trustnál (WSET) augusztus elsejével megváltoznak a diplomaszerzés követelményei. A legfelső, 4-es úgynevezett diplomaszintnek a nevéből kikerül a Spirit szó, a továbbiakban WSET Level 4 Diploma in Wines lesz az elnevezés.

 

 

Ennek megfelelően a vizsgaanyagnak a továbbiakban nem lesznek részei a különböző párlatok, a tananyag viszont nem csökken, a bor, első sorban a világ borai tanegység fog több időt kapni. Szintén

hangsúlyosabb lesz a bortermelés és a wine business egység.

Ezzel az intézmény azt szeretné elérni, hogy a világból vett példákon keresztül a hallgatók még szerteágazóbb tudást kapjanak a tekintetben, hogy a borpiac, a trendek és az üzleti szemlélet hogyan befolyásolja a borok stílusát, minőségét, árát. Az erősített, valamint a habzó, gyöngyöző borok és pezsgők továbbra is a tananyag részét képezik.

 

Tudta? Magyarországon elsőként a Borkollégium kapta meg a WSET akkreditációt, jelenleg a diplomakurzus előtti mind a három szint, azaz alap-, közép- és felsőfokú kurzus is szerepel a kínálatban, így az iskola a kezdeti ismerkedéstől a borszakértővé válásig végigkíséri az érdeklődőket.

 

Ezzel egyidejűleg némileg változik a vizsgarendszer is. A 6 egységből álló diplomakurzuson belül a Unit 2 végén az eddigi teszt helyett kifejtős számonkérés lesz.

 

Az illetékesek szerint a diploma megszerzéséhez legalább 500 óra tanulásra van szükség WSET 4-en. 116 óra maga a tantermi/online oktatás, további 370 órát az otthoni tanulás, kutatómunka, felkészüléssel vesz igénybe, a 6 egység teljes vizsgaideje pedig közel 12 órát tesz ki. A hallgatok átlagosan 1,5-3 év alatt szoktak eljutni a diploma megszerzéséig.

 

A követelményekről angol nyelven a WSET honlapján lehet bővebben olvasni.

 

A változásokkal kapcsolatos felvilágosító roadshow-t indított el nemrégiben a WSET a legnagyobb piacát jelentő országokban. Ennek időpontjai és állomásai:

  • április 11., WSET School London
  • május 7., Prowine Asia Hong Kong
  • május 13., WSET School London, Dublin (Írország)
  • július 22., WSET School London, Manchester

A pontos időpontok és további részletek a roadshow-val kapcsolatban itt találhatók meg.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!