A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Levitálás borral a ligetben: Vingardium a varázsszó!

Van új a nap alatt

2016-07-20 | Vinoport


Levitálás borral a ligetben: Vingardium a varázsszó!

Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, és az a célja, hogy az ismert boros, gasztrós és zenei sztárok mellett újakat is bemutasson nekünk. Van új a nap alatt! – hirdeti a szlogen. De mire is számíthatunk nyár végén az Erzsébetligetben?


Több vagyunk, mint helyszín! – jelentették ki a szervezők a Vingardium Borliget elnevezésű borfesztivál sajtótájékoztatóján. Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, de a helyszín és a színes programkavalkád családi fesztivállá is varázsolja. Bor, napsütés, koncertek, piknik a fűben, gasztrocsodák, gyerekprogramok – ezt ígérik a szervezők.

 

Az Arkánum X Kft. és a 16. kerületi Corvin Művelődési Ház társszervezésével szeptember 2-3-án megvalósuló esemény Budapest aszfaltos belvárosa helyett természeti környezetben, zöld közösségi térbe csábít mindenkit. Az Erzsébetligetben várhatóan 30 borászat tételeit kóstolhatjuk majd a különböző borvidékekről; a teljesség igénye nélkül: Carla Pezsgőház, Frittmann, Harsányi,  Gere Tamás és Zsolt, Kristinus, Nobilis, Royal Tokaj, Sterlik, Tiffán Ede és Zsolt, Thummerer.

 

A borász sztárok mellett zenei csillagokban sem lesz hiány: az estéket Tóth Vera, Sena, vagy például a Bohemian Betyars hangja töltik majd be. Célunk, hogy a megszokott nevek mellett új arcokkal ismerkedhessenek meg a látogatók, és felfedezzenek hasonlóan színvonalas magyar előadókat is, mint a Créme de la Pop vagy a The Acoustic Loops" – állítják a szervezők. Ehhez a koncepcióhoz a gasztrokínálat terén is tartják magukat: Árpás László sonkamesterrel, beleharaphatnak a szaftos Kolbice-ba, csipegethetnek kézműves magyar sajtot a Zsendicétől és megkóstolhatják az újdonságnak számító Steamboo-t, Szabó Győző falatkáit. A Budapest Bakering finom BKV kocsijai is begurulnak a ‪Vingardiumra. A Stelázsiról, Lemonbarról, Kockásról, Kürcsi kürtőskalácsról nem is beszélve.

 

 

"Ezen a fesztiválon igen hangsúlyos a gyermekprogram kínálat is, hogy megvalósulhasson egy olyan családi forma, ahol a szülő és a gyermek is jól érzi magát." Ráadásul az Erzsébetligetbe akár rollert vagy görkorit is vihetünk. A helyszínen pedig öko-játékok, kötéltánc tanulási lehetőség, és gyermekzenekarok is várnak. 

De miért Vingardium?

A szervezők elárulták, mint sok más esetben, itt is a megfelelő név kiválasztása volt a legnehezebb feladat. Végül a Harry Potter könyvsorozatból ismert varázsigét hívták segítségül. Wingardium Leviosa! parancsolták a mesében, és a tárgyak a levegőbe emelkedtek. A szervezők a Vingardiumot sajátos fordításban borligetnek értelmezik, így született meg a Vingardium Borliget elnevezés.

 

Időpont: 2016. szeptember 2-3.

Helyszín: 1165 Budapest Erzsébetliget, Hunyadvár u. 43/B

A rendezvényre a belépés ingyenes.

A pohárjegy ára 1.600 Ft, 16. kerületi lakosoknak 1.300 Ft.

A kedvezményes pohárjegy vásárláshoz érvényes lakcímkártya szükséges.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!