A pincészet borbemutatása
Reduktív eljárással készült tétel a Bács-hegy déli fekvésű Feketebács-dűlőjéből származó szőlőkből. A szőlőt kifejezetten rozébor készítésére szüreteltük a technológiai érettség állapotában (amikor a mag már halványbarna, de a bogyók még nincsenek a teljes érettség állapotában), az üdeség, a magasabb savtartalom érdekében. (A vörösbornak való szőlőt csak bő két héttel később, érettebb állapotban szedtük.) A szőlő termelője a badacsonytomaji Szabó Családi Pince.
Érlelési információkTartályos feldolgozás és érlelés. |
Sabar Borház bemutatása
A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.