A pincészet borbemutatása
A cabernet franc a világban önállóan csak kevés helyen jelenik meg, hazánkban Villányban mutatja meg legszebb értékeit. Érett, egyensúlyos, jó tartású bor. Összetett illatában számtalan réteg fedezhető fel, érett gyümölcsösségét az illatos hordófűszerek (csokoládé, kapucsínó, dió, grillázs) színesítik. Jólesik, mint a melengető őszi napsütés.
Érlelési információkA héjon erjesztés zárt tartályban történt 21-24 napig, 28-29 fokon, kezdeti nyílt, majd zárt körfejtéssel. Az almasav bontása és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók: 225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk: 30% új, 30% 1 éves, 40% idősebb hordó. A bort 17 hónapig érleltük hordóban. |
Hol vásárolható meg
In Vino Veritas
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.