A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Energiahatékonysági támogatás, borászatoknak is!

Ötmilliárdos keretössszeg áll rendelkezésre

2018-03-22 | Vinoport


Energiahatékonysági támogatás, borászatoknak is!

Magyarországon a mezőgazdasági termelők és az élelmiszer feldolgozók jelentős része elavult épületekben, korszerűtlen technológiával és magas termelési költségekkel kénytelen dolgozni. A Mezőgazdasági és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása VP5-4.1.6-4.2.3-17 felhívás alapvető célja a gazdaságok és feldolgozó üzemek versenyképességének javítása új, innovatív és környezetbarát technológiák elterjesztésének támogatása révén.


 

A felhívás több területen kíván hozzájárulni a mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek versenyképességének növeléséhez. A felhívás lehetőséget teremt kertészeti termesztésre, állattartásra, továbbá élelmiszer-feldolgozásra és borászati termékek előállítására szolgáló épületek, építmények energiahatékonyság fokozást célzó korszerűsítésére, felújítására. A mezőgazdaság és élelmiszeripar erőforrás-hatékonyságának javulása többek között a fajlagos energiafelhasználás csökkenését eredményezi, ezért a felhívás a termelők és feldolgozók minden olyan irányú beruházására épít, amely a hatékonyabb energiafelhasználást hivatott elősegíteni. Az épületenergetikai, épületgépészeti és energiaellátást érintő korszerűsítések, felújítások, továbbá a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása elősegíti a mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javulását.

 

Az igénybe vehető keretösszeg 5 milliárd Ft.

 

Milyen projektekhez igényelhető a támogatás?

 

A kiírás alapján kizárólag a TEÁOR 10 és 11 besorolás szerinti tevékenységekhez kapcsolódó élelmiszeripari és borászati feldolgozáshoz kötődő erőforrás és energiahatékonyság javítását célzó projektek támogathatóak:

 

Milyen mértékű és összegű támogatás igényelhető?

 

A támogatás mértéke, összege:

A támogatás maximális mértéke:

 

A projektekkel kapcsolatos elvárások

 

Engedély-, vagy bejelentésköteles építési tevékenység esetében a támogatási kérelemhez elegendő az engedélyezési eljárás megindítását igazoló dokumentumot, valamint a hatósághoz benyújtott építészeti-műszaki tervdokumentációt csatolni. Nem engedélyköteles építési tevékenység esetén csatolni az illetékes építésügyi hatóság által kiadott nyilatkozatot arról, hogy az építés nem engedélyköteles, valamint a hatósági szolgáltatás iránti kérelem mellékleteként benyújtott építészeti-műszaki tervdokumentációt

 

Az energiafelhasználás csökkentését célzó tevékenységek esetén legalább 10% fajlagos energiahatékonyság javulás teljesítése az elvárás, melyet igazolni szükséges.Az energetikai hatékonyság javulását a teljes projekt vonatkozásában szükséges vizsgálni. Amennyiben tehát épület felújításra és technológia korszerűsítésére is sor kerül, az energiahatékonyság javulást a támogatott építések és technológiai beruházások összességén kell kimutatni.

 

Kik igényelhetik a támogatást?

 

Támogatási kérelmet mezőgazdasági termelők nyújthatnak be, amennyiben igazolják, hogy:

 

 

Mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások abban az esetben jogosultak a támogatásra, amennyiben:

 

A támogatási kérelem benyújtásának határideje 

 

A felhívásra beérkező támogatási kérelmek szakaszosan kerülnek elbírálásra:

A felhívás részleteiről ITT tájékozódhat.

 

Szakértő segítséget keres pályázata elkészítéséhez?

 

A sikeres pályázat kulcsa lehet egy megfelelő szakmai felkészültséggel és tapasztalattal bíró tanácsadó bevonása. 

 

A Bud-Will Consulting Kft. 10 éve foglalkozik kizárólag mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások elkészítésével. Ügyfeleik között őstermelők, egyéni vállalkozók, de nagy cégek is megtalálhatók; több borászat pályázatát is sikerrel támogatták.

 

Kapcsolat:

Juhász Lilla, Bud-Will Consulting Kft.

nyerjpalyazaton@gmail.com

+36 20 448 7082

 

Cégadatok:

Bud-Will Consulting Kft.

székhely: 1124 Budapest, Hegyalja út 123.

adószám: 13824015-2-43

cégjegyzékszám: 01-09-875132

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!