A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Kékfrankos Rozé

Badacsonyi Kékfrankos Rozé, 2011

Sabar Borház

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  841
 • Ár

  1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Egy rozéhoz hű, piros bogyós gyümölcsöktől kedves illat fogad, amikor a pohárba szagolunk. A legerősebb benyomást az illatnak megfelelő ízek teszik a kóstolóra: a bor arról szól, amiről egy reduktív tételnek szólnia kell: a friss, gyümölcsös aromavilágról. Erről még a szerkezet sem tereli el a figyelmünket, a könnyed test, az alacsony alkohol és a kerek savérzet megbújik a szamóca és a ropogós cseresznye mögött.

A kóstolás dátuma: 2012-08-01

A pincészet borbemutatása

Reduktív eljárással készült tétel a Bács-hegy déli fekvésű Feketebács-dűlőjéből származó szőlőkből. A szőlőt kifejezetten rozébor készítésére szüreteltük a technológiai érettség állapotában (amikor a mag már halványbarna, de a bogyók még nincsenek a teljes érettség állapotában), az üdeség, a magasabb savtartalom érdekében. (A vörösbornak való szőlőt csak bő két héttel később, érettebb állapotban szedtük.) A szőlő termelője a badacsonytomaji Szabó Családi Pince.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!