A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Rajnai Rizling

Sabar Borház Rajnai Rizling 2013

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor közepes intenzitású illatának egy kis időre van szüksége, mire feltárja sárga húsú gyümölcsös és petrolos jegyeit. A test és az alkohol a közepes súlycsoportba sorolható, a savak ívet rajzolnak a bornak, mennyiségük a szerkezettel arányos, és jellegükben integráltak. Az ízvilág főként citrusos és ásványos asszociációkat ébreszt. Még fiatal ez a dinamikus, a fajtához illően letisztult tétel, amelynek utóíze hosszan a szánkban időz.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  1250
 • Ár

  1800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

A pincészet borbemutatása

Egy elegáns boregyéniség a Badacsony-hegy déli lejtőjéről (Köbölkút-Hármashegy-dűlő), amely határozott savkészletével, részletgazdag gyümölcsösségével és finom ásványosságával hódít.

Érlelési információk

Öt hónapig érlelődött finomseprőn 500 literes, enyhe pörkölésű osztrák Stockinger hordókban.

Pinceidő

2-4 év

Hol vásárolható meg

Badacsonyi Bortár, Kadarka Borbár

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!