A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bérc Zenit

Csernyik Pince Bérc Zenit 2010

Véleményünk szerint

A bor közepes intenzitású, édes, mézes, bodzás illatában körte és aszalt sárgabarack is felfedezhető. Kóstoláskor egy magasabbnak tűnő alkohol- és egy lágyabb savérzet jelenti az első benyomást. Az érett szerkezet karakterének megfelelően gazdag aromatikát találunk, sárga húsú trópusi gyümölcsökkel, a lecsengésben grépfrúttal. A cukortartalom nem túl magas, az édes bort nem teszi nehezen fogyaszthatóvá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-07-10

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  13.9 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1500-2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% zenit

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Gyöngyöstarján hivatalosan Paskom, de a köznyelvben gyarkan Bércnek nevezett dűlőjében található az az andezittörmelékben gazdag, barna erdőtalajjal bíró hétéves zenitültetvény, amelyről az alapanyag származik. Tőkesűrűség: 4000 tőke/hektár, hozam: 14 hl/ha azaz 0,5 kg/tőke. A túlérett, enyhén töppedt szőlő esetében a bogyózást követően 24 órás hideg áztatásra került sor. Az erjedést 30 órás mustülepítés előzte meg. A tétel természetes élesztők segítségével erjedt ki. 2011 augusztusában derítést és szűrést követően került palackozásra.

Érlelési információk

10 hónapig 1 db hatéves 225 literes fahordóban és két 50 literes üvegballonban érett a bor.

Hol vásárolható meg

A pincénél.

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!