A pincészet borbemutatása
Szépsége illatában és aranyló színében bontakozik ki, gömbölydedségével közel húz, élénkítő, kedves savaival rabul ejt. Részben reduktív, kis részben új hordós eljárással készült. Az egzotikus gyümölcsös (ananász, mangó) és virágos jegyeket tovább színezi a fajtajelleges - vaníliás, őszi gyümölcsös (almás, körtés) - karakter és a leheletnyi mineralitás.
Érlelési információkRészben új hordós (15%), részben reduktív (85%) eljárással készült. A szőlőt egész fürtben préseltük, az ülepítést követően a must nagyobb része lassan, egyenletesen erjedt a tartályban 16 és 20 fok között. A seprőt többször felkevertük ("batonnage"), ezzel finoman elősegítve a teltség, az ízgazdagabb jelleg kifejlődését. A két tételt végül házasítottuk. |
PinceidőFiatalon, frissen esik a legjobban. |
Hol vásárolható meg
In Vino Veritas Borkereskedés, Ezerjó, A Hordó, Pampetrics Borkereskedés
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.